Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από την κυβερνητική πλειοψηφία στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου διατύπωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει αναλαμβάνει και την ευθύνη να μην βγει η χώρα από το Μνημόνιο.

«Ο πρωθυπουργός δεν εκβιάζεται ούτε θα παραμείνει εκβιαζόμενος» τόνισε, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

«Δεν είμαστε παιδάκια, είμαστε βουλευτές. Ο Σαμαράς κατάφερε σε ένα μήνα να βγούμε στις αγορές. Βγαίνουμε από το μνημόνιο, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του»
σημείωσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών ο υπουργός εξέφρασε την απορία του για την απόφαση να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, λέγοντας ότι πολλά από τα αιτήματα που είχε η τρόικα για τον κλάδο απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση, όπως η δυνατότητα να αγοράζει ο οποιοσδήποτε άδεια φαρμακείου, να καταργηθούν τα πληθυσμιακά κριτήρια και να δοθεί η δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να ανοίγουν φαρμακείο εντός με υπάλληλο και όχι φαρμακοποιό.

«Εντός της κυβέρνησης υπήρχαν πολλοί πιο σκληρές τοποθετήσεις για τον κλάδο, όπως να γίνουν δεκτές όλες οι προτάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ» τόνισε.

Σχετικά με τη λειτουργία των Πρωτοβάθμιων Μονάδων Υγείας στην Αττική είπε ότι τις πρώτες μέρες θα γίνεται συνταγογράφηση και ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία «απογραφής» των γιατρών θα αρχίσει να λειτουργεί και το σύστημα των ραντεβού.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις Μπαλτάκου, σχολίασε: «στην Ελλάδα μπορείς να είσαι αντιδεξιός, αντιφιλελευθερος, αντιφασίστας, αντιμνημονιακός… αλλά το μόνο πράγμα που απαγορεύεται να είσαι είναι αντικομμουνιστής».

Τέλος, διέψευσε ότι θα είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή.