Δούρου κατά Σγουρού για τις πολιτικές περικοπών στους ΟΤΑ

Τα βέλη της κατά του Γιάννη Σγουρού έστρεψε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατηγορώντας τον ότι έλαμψε δια της απουσίας του από τα μέτωπα αμφισβήτησης των μνημονιακών πολιτικών και ότι ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις κεντρικές πολιτικές δραστικών περικοπών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Του καταλόγισε, επίσης, ότι δημιούργησε ένα σύστημα εξουσίας που εξυπηρετούσε ημετέρους δημάρχους.

Τα βέλη της κατά του Γιάννη Σγουρού έστρεψε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατηγορώντας τον ότι έλαμψε δια της απουσίας του από τα μέτωπα αμφισβήτησης των μνημονιακών πολιτικών και ότι ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις κεντρικές πολιτικές δραστικών περικοπών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Του καταλόγισε, επίσης, ότι δημιούργησε ένα σύστημα εξουσίας που εξυπηρετούσε ημετέρους δημάρχους.

Κατά την παρουσίαση της πρότασής της για τη διαχείριση του περιβάλλοντος στην Περιφέρεια, η κ. Δούρου τόνισε ότι το μνημόνιο είχε ως συνέπεια την επιδείνωση της κατάστασης στην Αττική. Όπως είπε, τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι δημιούργησαν νέα δεδομένα στο περιβάλλον της Αττικής.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιό της για την Αττική, σημείωσε ότι στόχος είναι ένα μοντέλο όπου οι σχέσεις κοινωνίας, οικονομίας και περιβάλλοντος αλληλοεπηρεάζονται. Προτεραιότητες αποτελούν η διαφύλαξη δημοσίων χώρων, η ένταξη εκτός σχεδίου περιοχών, το άνοιγμα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στους πολίτες και η μη περαιτέρω τσιμεντοποίηση εκτάσεων που ανήκουν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

Συγχρόνως, σημείωσε ότι ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής. Σε ό,τι αφορά το Ελληνικό ανέφερε ότι στηρίζει το σχέδιο για το Μητροπολιτικό Πάρκο που βασίζεται στη μελέτη του ΕΜΠ σε συνεργασία με τους δημάρχους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk