Αποφασισμένος να συνεχίσει την πορεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εμφανίστηκε o Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις από το κόμμα του.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 εξέφρασε την απορία του για τις κινήσεις ανεξαρτητοποίησης των δύο βουλευτών, σημειώνοντας μάλιστα ότι σε πρόσφατη επικοινωνία του με την Χρυσούλα Γιαταγάνα τής είχε πει ότι θα γίνει σεβαστή η θέση της να μην στηρίξει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα την Κεντρική Μακεδονία.

Ο κ. Καμμένος υπενθύμισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι κόμμα, αλλά κίνημα πολιτών που δημιουργήθηκε με τη στήριξη χιλιάδων ανθρώπων από το διαδίκτυο και θα παραμείνουν πιστοί στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος.

Ο ίδιος άφησε αιχμές για τη στάση ορισμένων πρώην βουλευτών του κόμματος, λέγοντας ότι λειτούργησαν «ως άνθρωποι του Σαμαρά στους ΑΝΕΛ».

«Εμείς δεν αλλάζουμε θέσεις, αν θέλουν να μας βγάλουν από τη μέση και να βάλουν άλλους στη θέση μας στη Bουλή τον Σταύρο Θεοδώρακη, ας βάλουν και τη θεία του τη Δάφνη Σημίτη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει και τρίτος βουλευτής που προτίθεται να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ απάντησε ότι «και 15 βουλευτές να φύγουν, οι ΑΝΕΛ δεν αλλάξουν την ιδρυτική τους διακήρυξη, δεν θα γονατίσουν, δεν θα γίνουν πατερίτσα του Σαμαρά και του Βενιζέλου».

Παράλληλα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή χαρακτήρισε ασυνάρτητη την επιστολή των δύο παραιτηθέντων και εξαπέλυσε βολές εναντίον τους: «Επιδίωξή τους ήταν να φύγω εγώ, αλλά αφού είδαν ότι δεν τα κατάφεραν να με διώξουν, έφυγαν αυτοί».

Ερωτηθείσα για ποιο λόγο επιχειρούσαν οι δύο βουλευτές να την απομακρύνουν από τους ΑΝΕΛ, η Ρ.Μακρή απάντησε ότι δεν γνωρίζει, σημείωσε πάντως ότι είχε ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο του κινήματος.

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για τους δύο βουλευτές, τονίζοντας ότι «δεν πρόσφεραν κάτι στο κίνημα» και πως «η κ. Γιαταγάνα, μετά το κείμενο αμφισβήτησης του προέδρου [πριν από το Συνέδριο του κόμματος], είχε να πατήσει μήνες στο κοινοβούλιο».

Ήταν θέμα χρόνου να αποχωρήσουν, κατέληξε η Ρ.Μακρή.