ΑΓΕΤ: Παρουσίασε ζημιές μετά από φόρους 136,2 εκατ. ευρώ

Αυξημένες ζημιές εμφάνισε ο όμιλος εταιρειών ΑΓΕΤ Ηρακλής το 2013, οι οποίες αντανακλούν τη συνεχιζόμενη ύφεση, ενώ επηρεάστηκαν σημαντικά από την αναδιάρθρωση της παραγωγικής δομής τσιμέντου. Παράλληλα, ο όμιλος εντείνει τις προσπάθειες εξαγωγικής δραστηριότητας, καινοτομίας σε προϊόντα και διαδικασίες και περιορισμού του κόστους.

Αυξημένες ζημιές εμφάνισε ο όμιλος εταιρειών ΑΓΕΤ Ηρακλής το 2013, οι οποίες αντανακλούν τη συνεχιζόμενη ύφεση, ενώ επηρεάστηκαν σημαντικά από την αναδιάρθρωση της παραγωγικής δομής τσιμέντου. Παράλληλα, ο όμιλος εντείνει τις προσπάθειες εξαγωγικής δραστηριότητας, καινοτομίας σε προϊόντα και διαδικασίες και περιορισμού του κόστους.
Ειδικότερα, ο όμιλος εμφάνισε πωλήσεις ύψους 235,1 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2013, αυξημένες κατά 3,1%, σε σύγκριση με 228,1 εκατ. ευρώ το 2012. Οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 210,6 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,4%, σε σύγκριση με 201,7 εκατ. ευρώ το 2012.
Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου για το 2013 ανήλθαν σε ζημίες 131,1 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημίες 46,7 εκατ. ευρώ το 2012. Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της εταιρείας το 2013 ανήλθαν σε ζημίες 120,0 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημίες 52,2 εκατ. ευρώ το 2012.
Ο όμιλος παρουσίασε το 2013 ζημιές μετά από φόρους 136,2 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιές μετά από φόρους 76,6 εκατ. ευρώ το 2012. Το 2013 η εταιρεία παρουσίασε ζημιές μετά από φόρους 118,6 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιές 76,3 εκατ. ευρώ μετά από φόρους το 2012.
Τα αποτελέσματα του ομίλου και της εταιρείας το 2013 επηρεάστηκαν σημαντικά από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της παραγωγικής δομής τσιμέντου. Σε συνέχεια της οριστικής παύσης λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας, η εταιρεία προέβη σε πλήρη απομείωση των περιουσιακών στοιχείων του εργοστασίου και σε συναφείς προβλέψεις. Η εφ’ άπαξ επίδραση μετά από αναβαλλόμενους φόρους στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας και κατ’ επέκταση του ομίλου εταιρειών Ηρακλής ανέρχεται σε 83,3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το 2013 η βαθειά ύφεση στην εσωτερική αγορά της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας για πέμπτη συνεχή χρονιά, καθώς και η συνεχιζόμενη αναστολή της κατασκευαστικής δραστηριότητας στα δημόσια και συγχρηματοδοτούμενα έργα υποδομής επηρέασαν σημαντικά τα αποτελέσματα. Τόσο ο όμιλος όσο και η εταιρεία, συνέχισαν και ενέτειναν την εξαγωγική τους δραστηριότητα. Η αύξηση του κύκλου εργασιών το 2013 οφείλεται στην αύξηση των εξαγωγών.
Επιπρόσθετα, το 2013 ο όμιλος και η εταιρεία συνέχισαν την υλοποίηση μέτρων μείωσης του λειτουργικού κόστους και βελτιστοποίησης των παραγωγικών, εφοδιαστικών και διοικητικών λειτουργιών ενώ παράλληλα εντείνουν τις προσπάθειές τους για αξιοποίηση ευκαιριών προώθησης καινοτομικών προϊόντων και λύσεων τόσο στην εγχώρια όσο και τις διεθνείς αγορές.
Οι επενδύσεις του ομίλου το 2013 ανήλθαν σε 7,6 εκατ. Ευρώ έναντι 5,4 εκατ. ευρώ το 2012. Επικεντρώθηκαν στις στρατηγικές προτεραιότητες της εργασιακής Υγείας και Ασφάλειας, της ανταγωνιστικότητας σε διεθνές επίπεδο, της αειφόρου ανάπτυξης, της περιβαλλοντικής απόδοσης, της ενέργειας και της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων.

Για την εσωτερική αγορά, εκτιμάται ότι το 2014 η κατασκευαστική δραστηριότητα σε υποδομές, που συμπεριλαμβάνουν τα μεγάλα οδικά έργα θα έχει θετικό αντίκτυπο στη ζήτηση δομικών υλικών. Όσο για την ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, εκτιμάται ότι το 2014 θα σταθεροποιηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk