Συνταγογραφούν από την Πέμπτη στην Πρωτοβάθμια Υγεία στην Αττικής

Ξεκινά αύριο, Πέμπτη, η λειτουργία των μονάδων υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στην Αττική.

Ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, η λειτουργία των μονάδων υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στην Αττική. Στις μονάδες θα είναι δυνατή μόνο η συνταγογράφηση φαρμάκων και η κλινική εξέταση των ασθενών, έως ότου στελεχωθούν με περισσότερο ιατρικό προσωπικό. Επίσης, αναμένεται να ξεκινήσει η προμήθεια αντιδραστηρίων για τη διενέργεια εξετάσεων.
Από τις Υγειονομικές Περιφέρειες έχει φύγει εγκύκλιος προς τους υπευθύνους των μονάδων υγείας, προκειμένου να παραλάβουν τις σφραγίδες των τοπικών ιατρείων και να καταρτίσουν πρόγραμμα ραντεβού των γιατρών.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για αποπροσανατολιστική τακτική. «Για να μην πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ, κατηγορεί τους γιατρούς για υπερπληθώρα παραπεμπτικών», δηλώνει. Τονίζει ότι τα προβλήματα του Συστήματος Υγείας είναι εγγενή, αυξάνονται συνεχώς και καλεί τη «συντεταγμένη πολιτεία να ενεργήσει βάζοντας κανόνες ορθής λειτουργίας και προσφοράς υπηρεσιών».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk