Ολοκληρώθηκε ο ποδηλατικός γύρος της Αθήνας

Με σημείο εκκίνησης την πλατεία Κοτζιά θα πραγματοποιηθεί και εφέτος ο 21ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως ένα θεσμό που ανταποκρίνεται στο αυθόρμητο κίνημα που έχουν δημιουργήσει οι ποδηλάτες και το οποίο αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια.

Με σημείο εκκίνησης την πλατεία Κοτζιά θα πραγματοποιηθεί και εφέτος ο 21ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως ένα θεσμό που ανταποκρίνεται στο αυθόρμητο κίνημα που έχουν δημιουργήσει οι ποδηλάτες και το οποίο αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια.
«Το μήνυμα του φωτεινού ποδηλατικού γύρου είναι: Αγαπάς την υγεία σου πάρε ποδήλατο και παραφράζοντας το θα λέγαμε: Αγαπάς την πόλη σου πάρε ποδήλατο, καθώς αυτό συμβάλει στην ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών» είπε ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε ότι από την αρχή της θητείας της, η σημερινή δημοτική αρχή, «βρέθηκε απέναντι στις στρεβλώσεις της δημόσιας διοίκησης στην ισότιμη και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου και ως μέσου μετακίνησης στην πόλη».
«Το ποδήλατο είναι βαθιά συνδεδεμένο με το μέλλον της Αθήνας και αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του δήμου Αθηναίων, γεγονός που αποδεικνύεται από την απόφαση για τον καθορισμό των ρυθμίσεων δημιουργίας ποδηλατοδρόμου στην 4η Δημοτική Κοινότητα» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο ποδηλατικός γύρος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Απριλίου και όπως ανέφερε και η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου (ΟΠΑΝΔΑ), που διοργανώνει τον Ποδηλατικό Γύρο, κυρία Νέλλη Παπαχελά, «φέτος θα διεξαχθούν τρεις διαδρομές των 9 χιλιομέτρων, των 3 χιλιομέτρων και των 900 μέτρων, για παιδιά αλλά και για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες».

Παράλληλα με τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην πλατεία Κοτζιά η έκθεση «Bike Expo του Γύρου της Αθήνας» σε συνεργασία με το περιοδικό «M Bike». Όπως είπε και ο εκδότης του περιοδικού, κ. Σπύρος Παπαγεωργίου στόχος της έκθεσης είναι να γνωρίσουν από κοντά οι πολίτες τις εξελίξεις και τις τάσεις στα ποδήλατα και τα αξεσουάρ, τα οποία θα κάνουν την ζωή τους με το ποδήλατο ακόμη πιο ευχάριστη.
Επίσης στο σημείο της έκθεσης θα υπάρχει Service Area, από τη shimano, όπου οι συμμετέχοντες στον Γύρο θα μπορούν να ελέγξουν τα ποδήλατά τους ή να κάνουν μικρορυθμίσεις, με στόχο την ασφάλεια της συμμετοχή τους.
Η εκκίνηση θα δοθεί από την Πλατεία Κοτζιά στις 10:00 και οι τρεις διαδρομές είναι 9χλμ., 3χλμ. και 900 μέτρων για Α.με.Α. και παιδιά (εκκίνηση Αθηνάς & Ερμού), αναλόγως με τις δυνατότητες και τη διάθεση του κάθε ποδηλάτη.
Ενώ οι διαδρομές θα είναι οι ακόλουθες:
– 9 χλμ.
Σταδίου – Φιλελλήνων – Βασ. Αμαλίας(αριστερά) – Βασ. Σοφίας – Αλεξάνδρας (αριστερά) – 28ης Οκτωβρίου (αριστερά) – Πανεπιστημίου (δεξιά) – Πλ.Ομονοίας – Αγ. Κωνσταντίνου – Σωκράτους (αριστερά) – Πειραιώς (αριστερά) -Αθηνάς (δεξιά) – Τερματισμός Πλ. Κοτζιά
– 3 χλμ.
Σταδίου – Φιλελλήνων – Βασ. Αμαλίας(αριστερά) – Πανεπιστημίου – Ομόνοια – Αγ. Κωνσταντίνου – Σωκράτους (αριστερά)- Πειραιώς (αριστερά) – Αθηνάς (δεξιά) -Τερματισμός Πλ. Κοτζιά
Α.με.Α & παιδιά
Αθηνάς (έναντι στάσης μετρό) -Τερματισμός Πλ. Κοτζιά
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται είτε ηλεκτρονικά, είτε στους αθλητικούς χώρους και στα γραφεία του ΟΠΑΝΔΑ έως το Σάββατο 5 Απριλίου, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής και την ημέρα των αγώνων στην Πλατεία Κοτζιά από 08.00 έως 09.30, ενώ οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα γίνονται έως το Σάββατο 5 Απριλίου στις 13.00.
Όλα τα σημεία και οι πληροφορίες για τις εγγραφές, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.opanda.gr
Με τη λήξη της διαδρομής, θα κληρωθούν τρία ποδήλατα, προσφορά της Ballistic bikes, καθώς και πλούσια δώρα για τους συμμετέχοντες ποδηλάτες, ενώ θα τους περιμένει η Athens Big Band με δυνατή funky μουσική.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω του ποδηλατικού γύρου, από τις 9.00 π.μ. και έως το πέρας της διοργάνωσης θα υπάρξει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν σε:

Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλ. Ομόνοιας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Πλ. Ομόνοιας.

Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Πλ. Συντάγματος.

Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως τη Λ. Αμαλίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Λ.Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ.Βασ. Κων/νου έως τη Λ. Αμαλίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λ.Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Αλεξάνδρας έως τη Β. Αλεξάνδρου – Λ.Βασ. Κων/νου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη έως τη Λ.Βασ. Σοφίας.

Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πατησίων, στο τμήμα της από την οδό Κοδριγκτώνος έως την πλ. Ομόνοιας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Κηφισιάς.

Ανώνυμη Οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

Μονής Πετράκη, στο τμήμα της από την οδό Υψηλάντου έως τη Λ.Βασ. Σοφίας.
Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

Τσόχα, στο τμήμα της από την οδό Π. Κυριακού έως τη Λ.Βασ. Σοφίας.

Παράλληλα κατά μήκος της διαδρομής διεξαγωγής της εν λόγω ποδηλατικής εκδήλωσης δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων.

Κάθετη διέλευση θα γίνεται από τους εξής ελεγχόμενους κόμβους:

Λ. Αλεξάνδρας – Ασκληπιού.

Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους.

Πατησίων – Στουρνάρη.

Πατησίων – Χαλκοκονδύλη.

Λ.Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού.

Λ.Βασ. Σοφίας – Μαρασλή.

Λ.Βασ. Σοφίας – Κόκκαλη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk