«Υπάρχουν ορισμένες προτάσεις από την πλευρά του ΟΟΣΑ, τις έχει καταθέσει ο ΟΟΣΑ στο πλαίσιο αυτής της «εργαλειοθήκης», η οποία έχει μια σειρά από προτάσεις και ρυθμίσεις για τις μεταφορές. Δεν θα μπω στην ουσία αυτή τη στιγμή· υπάρχουν ορισμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και των εκπροσώπων των κλάδων και όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα μπορώ να σας πω. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω τίποτε απολύτως. Δεν θα πω τίποτε απολύτως πριν υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα από τις επαφές αυτές».
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το θέμα των διατάξεων για την απορρύθμιση των αγορών ταξί και φορτηγών, που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την Τρόικα.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι το υπουργείο Υποδομών δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις και τόνισε ότι δεν θα τοποθετηθεί εάν δεν έχει «μία ολοκληρωμένη ενημέρωση, τι ακριβώς έχει ειπωθεί, τι ακριβώς έχει συμβεί και τι ακριβώς έχει κλείσει» από τον κ. Χατζηδάκη «γιατί τα νομοσχέδια, όπως ξέρετε, τα υπογράφω και εγώ σε ό,τι αφορά τη συναρμοδιότητα του υπουργείου, άρα λοιπόν θα περάσουν από ‘δω».
«Δεν νομοθετεί κανένα υπουργείο ερήμην κανενός. Αυτό δεν μπορεί να είναι συμπέρασμα. Επαναλαμβάνω και πάλι, υπάρχουν ορισμένες προτάσεις που έχουν γίνει από την πλευρά του ΟΟΣΑ, δεν νομοθέτησε κανένα υπουργείο, υπάρχουν προτάσεις από την πλευρά του ΟΟΣΑ. Αυτές οι προτάσεις έχουν κατατεθεί στην ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση τις εξετάζει και στο τέλος θα υπάρξει μια θέση-τοποθέτηση ποιες απ’ αυτές θα γίνουν δεκτές, ποιες δεν θα γίνουν δεκτές, ποιες θα γίνουν δεκτές ενδεχομένως σε κάποιο σχετικό χρονικό διάστημα σύντομο ή πιο πέρα τα επόμενα χρόνια ή τους επόμενους μήνες» σημείωσε.
«Πριν λοιπόν έχω, πρώτον, από τον κ. Χατζηδάκη μια ολοκληρωτική ενημέρωση, και δεύτερον το αποτέλεσμα της τελικής διαπραγμάτευσης που κάνει ο ίδιος με τους εκπροσώπους της τρόικα και του ΟΟΣΑ, δεν μπορώ να σας πω τίποτα» επανέλαβε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Eτοιμοι για μάχη δηλώνουν οι αυτοκινητιστές
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) ανακοίνωσε ότι αποφάσισε «αφού είχε προηγηθεί και η δέσμευση του κ. Χατζηδάκη ότι θα αποσυρθούν οι διατάξεις που αποτελούσαν αιτία πολέμου, την αναμονή μέχρι την κατάθεση του τελικού κειμένου όπου θα είναι ξεκάθαρες οι οριστικές προτάσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης».
«Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί πλήρους εξίσωσης του ΕΙΧ με το ΕΔΧ αποδείχτηκαν ανακριβείς κάτι που παραδέχτηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. Επιμένουμε στον διακριτό ρόλο και την αποστολή του κάθε μέσου με όρους και προϋποθέσεις και δεν πρόκειται να δεχθούμε την ασυδοσία και την ισοπέδωση των πάντων από τους λίγους που έχουν συμφέρον. Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος είναι έτοιμος να δώσει οποιαδήποτε μάχη χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματά του» καταλήγει η ανακοίνωση.