Σε υψηλό επτά μηνών το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών διατηρείται το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία. Σύμφωνα με την GFK, ο Δείκτης Καταναλωτικού Κλίματος διαμορφώθηκε στις 8,5 μονάδες τον Απρίλιο, όπως και το Μαρτίου, διατηρούμενος στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2007.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών διατηρείται το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την GFK, ο Δείκτης Καταναλωτικού Κλίματος διαμορφώθηκε στις 8,5 μονάδες τον Απρίλιο, όπως και το Μαρτίου, διατηρούμενος στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2007.

Η αισιοδοξία για την οικονομία και η σταθερή αγορά εργασίας έχουν βοηθήσει στην τόνωση των οικονομικών προσδοκιών για τους Γερμανούς. Σύμφωνα με την έρευνα, τα γερμανικά νοικοκυριά παραμένουν αισιόδοξα για τις οικονομικές προοπτικές. Όπως τονίζεται ειδικά τα χαμηλά επιτόκια στην Ευρωζώνη οδηγούν τους Γερμανούς να αγοράζουν περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση η GFK αναφέρει πως οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ήδη πλήξει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, μπορεί να πλήξουν και καταναλωτικό κλίμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk