Πάνος Καρβούνης: «Ο Ματίας Μορς θα συνεχίσει ως επικεφαλής της τρόικας στην Ελλάδα και τους επόμενους μήνες»

«Ο Ματίας Μορς θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες ως επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα για την Ελλάδα». Με αυτή τη δήλωση ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα απάντησε στις πληροφορίες που έκαναν λόγο για αποχώρηση του επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα από 1ης Μαΐου.

«Ο Ματίας Μορς θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες ως επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα για την Ελλάδα». Με αυτή τη δήλωση προς «Το Βήμα» ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα απάντησε στις πληροφορίες που έκαναν λόγο για αποχώρηση του επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα από 1ης Μαΐου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα για τον κ. Μορς στο υπουργείο Οικονομικών είναι θετικό και δεν είναι τυχαίο ότι το απόγευμα της Τετάρτης κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου εξέφραζαν την επιθυμία τους να παραμείνει επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα.
Χωρίς να εγκαταλείψει τη θέση του στην τρόικα, ο κ. Μορς αναλαμβάνει από 1ης Ιουλίου τη θέση του επικεφαλής συμβούλου (principal advisor) του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρκο Μπούτι.
Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, ο φερόμενος ως αντικαταστάτης του κ. Μορς στην τρόικα (από 1ης Μαΐου) Ντέκλαν Κοστέλο αναλαμβάνει επικεφαλής ειδικής μονάδας για την Ελλάδα στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης τμημάτων στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk