Τουριστικά πακέτα Ελλάδας και Γαλλίας και κοινές δράσεις μεταξύ των δύο χωρών για την ενιαία στόχευση στις αγορές της Κίνας, των ΗΠΑ και της Βραζιλίας, αξιοποιώντας τις διεθνείς τουριστικές τάσεις, συμφώνησε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Παρίσι.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη συνεργασία, την οποία από πέρυσι ξεκίνησαν οι δύο χώρες με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας, το οποίο τίθεται με πιο εντατικούς ρυθμούς σε εφαρμογή εφέτος με αποδοχή και των δύο πλευρών.

Η γαλλική αγορά παρουσιάζει ανάπτυξη στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία εκπροσώπων του γαλλικού τουρισμού, το 2013 οι αφίξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 19,2%, φθάνοντας τα 1,150 εκατ. επισκέπτες. Για το 2014 αναμένεται να καταγραφεί νέα άνοδος της τάξης του 15%, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία και τις προβλέψεις του φορέα των ταξιδιωτικών οργανισμών CETO.
Η εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας συζητήθηκε αναλυτικά την Τετάρτη κατά τη συνάντηση της υπουργού με τον γενικό διευθυντή του ΑΤOUT FRANCE (φορέας αντίστοιχος του ΕΟΤ) κ. Christian Mantei. Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε ότι, ο ATOUT θα συνεισφέρει στην ελληνική πλευρά με την εμπειρία που έχει στην συνεργασία περιφερειών – ιδιωτικού τομέα – κράτους και θα προσφέρει στη διάθεση του ΕΟΤ στοιχεία για την δομή – οργάνωση και λειτουργία, τομείς όπου έχει υψηλή τεχνογνωσία ως φορέας που ασχολείται με τον τουρισμό.
Παράλληλα συζητήθηκε η δρομολόγηση «κοινών ενεργειών» για την τουριστική ανάπτυξη των δύο χωρών σε ΗΠΑ, Κίνα, Βραζιλία, και εξετάστηκε η προοπτική δημιουργίας «τουριστικών πακέτων» Ελλάδας και Γαλλίας, ώστε οι επισκέπτες της μιας χώρας και ιδιαίτερα από άλλες ηπείρους και μακρινούς προορισμούς, να διευκολύνονται στην πρόσβασή τους (μετακίνηση) και στην άλλη χώρα.

Για τα θέματα αυτά και την περαιτέρω ενδυνάμωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο χωρών ομάδα εργασίας από την Γαλλία θα επισκεφθεί την Ελλάδα τον Ιούνιο και θα συναντηθεί με την αντίστοιχη ομάδα του ΕΟΤ και του υπουργείου.

Εν τω μεταξύ, κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου η κυρία Κεφαλογιάννη παρακολούθησε εκδήλωση στην ελληνική πρεσβεία παρουσία του πρέσβη της Ελλάδος στο Παρίσι κ. Θεοδώρου Πασσά.