Θ. Σκορδάς: «Η Βουλή αποφασίζει αλλά αλλαγή στην ουσία της συμφωνίας με την Τρόικα δεν μπορεί να υπάρξει»

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου ο υφυπουργός ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς μίλησε στον Βήμα fm για

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου ο υφυπουργός ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό.{{{ audio1 }}}

Για το νομοσχέδιο

«Eαν δεν προλάβει την Πέμπτη το βράδυ φαντάζομαι την Παρασκευή το πρωί θα είναι η τελική. (ημερομηνία για την κατάθεση του) αν πάει την Πέμπτη προλαβαίνει την Κυριακή, αν πάει Παρασκευή, (θα ψηφιστεί) τη Δευτέρα.

Η πρόταση των κτηνοτρόφων είναι γάλα ημέρας να ονομαστεί το γάλα των 5 ημερών που υπάρχει σήμερα.. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και νομίζω ότι εμείς την πρόταση που έχουμε καταθέσει μ αυτή θα πάμε στη Βουλή και βεβαίως η Βουλή διατηρεί το δικαίωμα να νομοθετήσει. Στο τέλος της ημέρας η Βουλή είναι αυτή η οποία αποφασίζει. Όχι αλλαγή στην ουσία της συμφωνίας δεν μπορεί να υπάρχει.»

Για το γάλα και το όφελος των καταναλωτών

«Μπορεί να είναι και μεγαλύτερο,(από 5 λεπτά το όφελος) δεν μπορώ να αξιολογήσω αυτή τη στιγμή. Εγώ σας λέω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει στο κομμάτι της διανομής και της εμπορίας του συγκεκριμένου προϊόντος, ένα κόστος 6% το οποίο οφείλεται στις επιστροφές και ένα κόστος περίπου 15%, το οποίο οφείλεται στο συγκεκριμένο κανάλι διανομής, δηλαδή στην πώληση του μόνο με τον τρόπο μέσω των καταστημάτων απ το ράφι.»

Για τα φαρμακεία

«Νομίζω και εκεί έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση που έχει κάνει το υπουργείο υγείας για το θέμα. Ουσιαστικά εντός των φαρμακείων απελευθερώνονται τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα για ένα διάστημα και με βάση την πορεία της τιμής τους το διάστημα αυτό θα αξιολογηθεί και θα επανέλθει το υπουργείο υγείας στη συνέχεια. Ένα διοικητικό εμπόδιο αν θέλετε το οποίο έλεγε ότι για να ανοίξει ένα φαρμακείο έπρεπε υποχρεωτικά αν είναι συνεταιρικό να είναι 50-50. Αυτό διαφοροποιείται δηλαδή να μπορεί το ποσοστό να μην είναι ισοκατανεμημένο μεταξύ των εταίρων και το δεύτερο έχει να κάνει με τις ελάχιστες αποστάσεις, οι οποίες κανείς δεν θα πάει να κολλήσει δίπλα από κάποιο άλλο φαρμακείο, αν σε μια τοπική αγορά υπάρχει υπερκάλυψη και υπερπροσφορά.»

Για τα ταξί

«Δεν έχει να κάνει με τα ταξί, η αλλαγή για τα αυτοκίνητα με οδηγό, έχει να κάνει με αυτό που ίσχυε με την αλλαγή του ’12, όπου μπορούσε κάποιος να μισθώσει αυτοκίνητο με οδηγό αλλά έπρεπε η μίσθωση να είναι κατ’ ελάχιστο για 12 ώρες, αυτό κατεβαίνει τώρα στις 6 ώρες. Πάντως δεν σχετίζεται με τα ταξί.»

Για το αν θα υπάρξει πρόβλημα στην ψηφοφορία

«Κατά την δική μου άποψη όχι (δεν θα υπάρξει πρόβλημα) αλλά εγώ δεν έχω το δικαίωμα να κρίνω τη στάση κανενός κοινοβουλευτικού, εγώ δεν είμαι καν κοινοβουλευτικός, απλά λέω ότι αυτή τη στιγμή όλος ο κόσμος έχει κάνει μια απίστευτη προσπάθεια, θυσίες 5-6 ετών οι οποίες έχουν φτάσει στο τέλος και έχει, ευτυχώς, αυτός ο τόπος αρχίσει να ξαναμπαίνει σε ένα δρόμο καλύτερο από αυτόν που ήταν τα τελευταία χρόνια. Νομίζω ότι είναι πολύ κρίμα αυτή η προσπάθεια τώρα στην τελική ευθεία να ανατραπεί ουσιαστικά για πείσματα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk