Π. Καψής: «Ο στόχος της ενωμένης Κεντροαριστεράς παραμένει και μετά τις ευρωεκλογές»

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου ο υφυπουργός Ραδιοτηλεόρασης και υποψήφιος με την «Ελιά» στις ευρωεκλογές μίλησε στον Βήμα fm για τις μεταρρυθμίσεις, την Κεντροαριστερά και για την ΔΤ

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου ο υφυπουργός Ραδιοτηλεόρασης και υποψήφιος με την «Ελιά» στις ευρωεκλογές, Παντελής Καψής μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για τις μεταρρυθμίσεις, την Κεντροαριστερά και για την ΔΤ.{{{ audio1 }}}

Για τις μεταρρυθμίσεις

«Mε τη ρύθμιση που βάζει τώρα η κυβέρνηση το γάλα των 3 ημερών, ουσιαστικά οι τοπικοί παραγωγοί έχουνε μονοπώλιο και αν οργανωθούνε λίγο, θα πουλάνε φθηνότερο γάλα για τους καταναλωτές και για τους ίδιους σε υψηλότερη τιμή. Γιατί να αρνηθούμε αυτή την αλλαγή, αφού οι τοπικοί παραγωγοί θα έχουν το πλεονέκτημα; Εκεί η ΦΑΓΕ και η ΔΕΛΤΑ και δεν ξέρω εγώ ποια άλλη, δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα. Οι παραγωγοί θα χουν το πάνω χέρι και ο καταναλωτής ο τοπικός θα χει το πάνω χέρι. Και βγαίνουμε και είμαστε εναντίον των αλλαγών. Εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω.»

Για την Κεντροαριστερά

«Κοιτάξτε μπορεί να έγιναν και λάθος κινήσεις, νομίζω ότι το μεγάλο λάθος ήταν απ’ την πλευρά της ΔΗΜΑΡ που δεν θέλησε να πάρει μέρος σ αυτή την προσπάθεια. Εκείνο το όποιο πιστεύω μέσα μου είναι ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η Κεντροαριστερά είναι πλειοψηφικό ρεύμα, το επαναλαμβάνω αυτό πλειοψηφικό ρεύμα, το βλέπουμε σε όλους τους κοινωνικούς φορείς που εμφανίζεται ενωμένη παίρνει πλειοψηφία. Λοιπόν η πρόταση της ΕΛΙΑΣ με το ΠΑΣΟΚ είναι η ενωτική πρόταση της Κεντροαριστεράς. Δεν ξέρω πόσο θα πάρουμε στις ευρωεκλογές, μπορεί να πάρουμε 6,7,8 μπορεί να κάνουμε και την έκπληξη και το εύχομαι, μπορεί να στεναχωρηθούμε με τα αποτελέσματα, δεν έχει σημασία. Ο στόχος της ενωμένης κεντροαριστεράς παραμένει και μετά τις ευρωεκλογές και αυτό είναι νομίζω το κύριο διακύβευμα σε ότι αφόρα την κεντροαριστερά, να επιτύχουμε αυτή την ενοποίηση πέρα από διαδικαστικές δικαιολογίες που προβάλλονται γιατί περί δικαιολογιών πρόκειται ή για δήθεν πολιτικές διαφωνίες και ψάχνουμε να βρούμε αφορμές για να μην υπάρξει αυτή η συνεργασία. εγώ πιστεύω ότι εκεί είναι το μέλλον και αν θέλετε και για την πολιτική σταθερότητα γενικότερα. Το Ποτάμι δεν με φοβίζει και δεν θεωρώ ότι πρέπει να δημιουργήσουμε σχέσεις αντιπαλότητας, ο στόχος είναι η ενωμένη κεντροαριστερά. Με πολλές δυνάμεις μέσα από Το Ποτάμι πριν από λίγο καιρό συζητούσαμε για τη συνεργασία της κεντροαριστεράς. Κάποια στιγμή όλα αυτά θα διαλυθούν στα σχήματα και θα υπάρξει μια ενιαία εκπροσώπηση της κεντροαριστεράς .»

Για την παραίτησή του

«Έχω πει ότι θα παραιτηθώ, θέλω πρώτα να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ που έχω την εποπτεία, χρονικά υπολογίζω λίγο πριν, λίγο μετά το Πάσχα. »

Για την ΔΤ

«Σίγουρα (οι πολίτες θα βγουν κερδισμένοι οικονομικά). Μιλάμε για μια πολύ πιο λιτή και αποδοτική Δημόσια Τηλεόραση. Η Δημόσια Τηλεόραση έχει μερικές ευθύνες απέναντι σε μειοψηφικά κοινά στις οποίες πρέπει να ανταποκρίνεται. Η έννοια της ανταγωνιστικότητας στη Δημόσια Τηλεόραση είναι σχετική, βεβαίως προϋπόθεση είναι να πηγαίνει στα κοινά στα οποία απευθύνεται αλλιώς δεν επιτελεί το ρόλο της.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk