«Μερικές φορές σε φοβάμαι». Αυτό έγραφε σε μήνυμά της προς τον Όσκαρ Πιστόριους, η Ρίβα Στέενκαμπ, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν τη Δευτέρα στη δίκη για τη δολοφονία της από τον νοτιοαφρικανό Παραολυμπιονίκη.

Ένας αστυνομικός διευθυντής ανέγνωσε τα μηνύματα που είχε στείλει η Στέενκαμπ στο κινητό του συντρόφου της, πριν από τον φόνο της από τον Πιστόριους.

Το μήνυμα αυτό εστάλη στο κινητό του Πιστόριους λίγες εβδομάδες αφότου το ζευγάρι καβγάδισε επειδή ο Πιστόριους κατηγόρησε τη σύντροφό του ότι φλέρταρε με έναν άλλο άνδρα και μερικές εβδομάδες πριν από τη δολοφονία της.

Ο Φρανσουά Μολέρ είπε ότι κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε μηνύματα που είχαν σβηστεί από το κινητό του αθλητή.

Ο ίδιος ο Πιστόριους υποστήριζε ότι είχε ξεχάσει τον κωδικό του κινητού του τηλεφώνου. Αρνείται ότι σκότωσε επίτηδες τη Στέενκαμπ και ισχυρίζεται ότι την πυροβόλησε κατά λάθος, θεωρώντας ότι είναι ληστής.

Το δικαστήριο της Πρετόρια ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η δίκη του νοτιοαφρικανού Παραολυμπιονίκη θα παραταθεί ως τις 16 Μαΐου.

«Η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους θα συνεχισθεί ενώπιον του δικαστηρίου του Γκάουτενγκ (Πρετόρια) από τη Δευτέρα 24 Μαρτίου ως την Παρασκευή 4 Απριλίου» και στη συνέχεια θα διακοπεί για δέκα ημέρες, επειδή το δικαστήριο κλείνει τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου.

«Μετά το διάλειμμα, η δίκη θα συνεχισθεί από τη Δευτέρα 14 Απριλίου ως την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014» διευκρινίζει ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, γείτονας του Όσκαρ Πιστόριους δήλωσε ότι άκουσε φωνές, τόσο ανδρική, όσο και γυναικεία στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, ημέρα της δολοφονίας της Στέενκαμπ.

Η Ανέτ Στιπ είπε ότι άκουσε τα ουρλιαχτά και τους πυροβολισμούς στις 03:00 τα ξημερώματα την ημέρα της δολοφονίας. Είπε ότι άκουσε δύο σετ πυροβολισμών και μια γυναίκα να ουρλιάζει στο ενδιάμεσο.

Η υπεράσπιση ισχυρίζεται ότι οι γείτονες μπέρδεψαν τις κραυγές του Πιστόριους με εκείνες της Στέενκαμπ, αλλά η Ανέτ Στιπ είπε: «Ήταν σίγουρα οι κραυγές μιας γυναίκας».