Με τις ιαχές «Άξιος» και «Αθάνατος» κηδεύεται αυτή την ώρα, δημοσία δαπάνη, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος έχασε τη μάχη της ζωής, σε ηλικία 48 ετών, μετά από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο.

Η σωρός του τυλιγμένη με τις σημαίες της Κύπρου και της Ελλάδος, μεταφέρθηκε με κιλλίβαντα πυροβόλου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα, ενώ πλήθος κόσμος χειροκροτούσε, την ώρα που τιμητικά αγήματα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ απέδιδαν τιμές.

Το φέρετρο συνόδευσε ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου και τον επικήδειο εκφώνησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης: «Καλό σου ταξίδι Τάσο μου, ελαφρύ να είναι το χώμα που θα σε σκεπάσει γιε μου», είπε ανάμεσα στα άλλα ο κύπριος πρόεδρος, σκορπίζοντας συγκίνηση στην κατάμεστη εκκλησία.


Στην Κύπρο έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος, με τις σημαίες σ΄όλα τα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες, ενώ τα σχολεία στην επαρχία Λάρνακας έχουν κλείσει ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να παραστούν στην κηδεία.

Την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος πήγε στην Κύπρο, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωσταράκο