Επίθεση στους ανθυποψηφίους του εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, καταλογίζοντάς τους «ασχετοσύνη», καθώς -όπως είπε- δεν γνωρίζουν πραγματικά «τι είναι Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση».

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φυσικά και μπορεί να μην είμαι υποψήφιος. Φεύγοντας από δω, μπορεί να με πατήσει ένα αυτοκίνητο…». Όπως ανέφερε, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει το συνδυασμό της παράταξής του, ο οποίος θα περιλαμβάνει «πολλά νέα πρόσωπα».

«Εγώ δεν δουλεύω τον κόσμο, δουλεύω για τον κόσμο» είπε, μιλώντας στον Σκάι, και υπογράμμισε ότι τα 12 χρόνια της θητείας του κινήθηκε αυτοδιοικητικά. Κάνοντας έναν απολογισμό, ανέφερε ότι υλοποιήθηκαν έργα 3,5 δισ. ευρώ, δόθηκαν 800 εκατ. ευρώ σε επιστροφές φόρων και δημιουργήθηκαν λόγω των έργων 100.000 θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στο θέμα της επιλογής του Γραμματικού για τον ΧΥΤΑ, είπε ότι αυτό αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος. «Η περιφέρεια Αττικής υλοποιεί τον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων που αποφασίστηκε το 2003 και επικαιροποιήθηκε το 2006» σημείωσε, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει απορρίψει όλες τις προσφυγές των κατοίκων.

Προσέθεσε, επίσης, ότι το έργο έχει προχωρήσει σε ποσοστό 80% και γνωστοποίησε ότι όταν ξεκινήσει η λειτουργία των εργοστασίων, μόλις το 30% των απορριμμάτων θα πηγαίνει στην υγειονομική ταφή και το υπόλοιπο θα ανακυκλώνεται. Τέλος, δήλωσε ότι στην Κερατέα «η κοινωνία έχει αποδεχτεί το έργο».