Να ανοίξει τα σύνορά σε διεθνείς επενδυτές κάλεσε την Κίνα η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ολοκληρώνοντας σήμερα Δευτέρα την τριήμερη επίσκεψη της στη χώρα.

Η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου προχώρησε στην επισήμανση πως η Κίνα, ως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου , έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η κ. Λαγκάρντ τόνισε πως η Κίνα θα συνεχίσει να αποτελεί βασική κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας ανάκαμψης και δήλώσε βαθύτατα εντυπωσιασμένη από την ισχυρή δέσμευση των κινεζικών αρχών να συνεχίσουν την εξισορρόπηση της οικονομίας και να καταστήσουν την ανάπτυξη περισσότερο περιεκτική , φιλικότερη προς το περιβάλλον και πιο βιώσιμη.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ κάλεσε την Κίνα να τονώσει τον ανταγωνισμό στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και να ανοίξει τα σύνορά της περαιτέρω σε διεθνείς χρηματοπιστωτικές ροές, ως ένα τρόπο για να ενισχύσει τις οικονομικές προοπτικές της χώρας. Η ίδια υπογράμμισε πως η Κίνα χρειάζεται να προετοιμαστεί για την επόμενη μεταμόρφωση της χώρας από μια οικονομία στηριζόμενη στις εξαγωγές και στις δαπάνες υποδομών, σε μία οικονομία που βασίζεται περισσότερο στις υπηρεσίες και στην καινοτομία.