Ανοίγουν τα βιβλία προσφορών για Alpha Bank και Πειραιώς

Άνοιξαν τα βιβλία προσφορών της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς για την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου με έκδοση νέων κοινών μετοχών ύψους 1,2 δισ. και 1,75 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Άνοιξαν τα βιβλία προσφορών της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς για την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου με έκδοση νέων κοινών μετοχών ύψους 1,2 δισ. και 1,75 δισ. ευρώ αντίστοιχα.
Τα βιβλία αναμένεται να κλείσουν αύριο το απόγευμα. Οι διοικήσεις των δύο τραπεζών προχώρησαν σε αυτήν την απόφαση θέλοντας να εκμεταλλευτούν το θετικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές για την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Παρασκευή οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους, με θέμα την κεφαλαιακή τους ενίσχυση.

Τραπεζικοί κύκλοι σημειώνουν ότι η έναρξη της διαδικασίας κατέστη δυνατή πριν τη λήψη της σχετικής απόφαση από τις γενικές συνελεύσεις, υπογραμμίζοντας ότι αυτή θεωρείται δεδομένη, λόγω του υψηλού ποσοστού που ελέγχει ο βασικός τους μέτοχος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Στο χρηματιστήριο ο τίτλος της Alpha Bank έκλεισε με πτώση 5,15% στα 0,70 ευρώ, ενώ της Τράπεζας Περαιώς υποχώρησε κατά 1,46% στα 2,02 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για την Τράπεζα Πειραιώς είναι ισχυρό, προμηνύοντας την επιτυχία της έκδοσης.

Από την άλλη πλευρά, η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι η προσφορά θα γίνει προς ειδικούς επενδυτές, εκτός Ελλάδος, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό θα είναι εγγυημένη από τους αναδόχους.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της προσφοράς τελεί υπό την έγκριση των Εκτάκτων Συνελεύσεων των κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών της τράπεζας, καθώς και του Διοικητικού της Συμβουλίου, που πρόκειται να συνέλθουν στις 28 Μαρτίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk