Για το όραμα του αγωνιστή του αγροτικού ζητήματος Μαρίνου Αντύπα μίλησε σε εκδήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, σημειώνοντας πως «αυτό είναι το όραμα που επιδιώκω να υπηρετώ κι εγώ, από όποια θέση κι αν βρίσκομαι».

«Το όραμα του Μαρίνου Αντύπα ήταν: κλήρος για όλους τους κολλήγους, και έγινε πραγματικότητα με θυσίες εκ μέρους των αγροτών αλλά και μεοξυδέρκεια και αποφασιστικότητα πολιτικών ηγετών όπως ο εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος.

»Το δικό μας όραμα πρέπει να είναι η αναζωογόνηση της υπαίθρου με νέους αγρότες, η αύξηση της αγροτικής παραγωγής και της αυτάρκειας σε εγχώρια αγροτικά προϊόντα, ποιοτικά τρόφιμα.

»Αυτό είναι το όραμα που επιδιώκω να υπηρετώ κι εγώ, από όποια θέση κι αν βρίσκομαι» είπε ο κ. Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις στη μνήμη του δολοφονηθέντος αγωνιστή που
διοργάνωσε ο Δήμος Αγιάς.

Ο λαρισαίος πολιτικός, που εμφανίζεται αποφασισμένος για έξοδο από την κυβέρνηση για το θέμα του γάλακτος, έχει δηλώσει πως αναμένει την τελική διαμόρφωση του κειμένου για τη ρύθμιση προκειμένου να τοποθετηθεί.