Σε αναπτυξιακή τράπεζα μετατρέπεται η Γενική

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο μετασχηματισμός της Geniki Bank, μέλους του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, σε εξειδικευμένο χρηματοπιστωτικό και αναπτυξιακό οργανισμό,

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο μετασχηματισμός της Geniki Bank, μέλους του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, σε εξειδικευμένο χρηματοπιστωτικό και αναπτυξιακό οργανισμό, σύμφωνα με το ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης εργασιών που έχει καταρτιστεί από τη διοίκησή της. Η τράπεζα εμφάνισε το 2013 μείωση των καθαρών ζημιών μετά φόρων στα 2,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 100,5 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ, εξαιρουμένων των εκτάκτων εξόδων, πέτυχε κέρδη μετά φόρων 28,3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Geniki Bank Νικόλαο Καραμούζη, «με την αμέριστη συμπαράσταση του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων της Τράπεζας και την εμπιστοσύνη των πελατών, η Geniki Bank ενίσχυσε περαιτέρω τους ήδη υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier I 18,2%), ρευστότητας (δάνεια προς καταθέσεις 82%) και κάλυψης των επισφαλών δανειακών απαιτήσεων (προβλέψεις προς επισφαλή δάνεια 63%), θωρακίζοντας σημαντικά τον ισολογισμό της από οιεσδήποτε μελλοντικές δυσμενείς εξελίξεις και αβεβαιότητες».
Παράλληλα, η τράπεζα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, που οδηγεί στη συνεχή βελτίωση του λειτουργικού αποτελέσματος με θετική προοπτική για την επίτευξη της πλήρους χρηματοοικονομικής θωράκισής της και την επιστροφή στην κερδοφορία εντός του 2014. «Σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, υλοποιούμε τον επιχειρησιακό και λειτουργικό μετασχηματισμό της τράπεζας επί τη βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης εργασιών που έχει καταρτιστεί, μετατρέποντας την Geniki Bank σε εξειδικευμένο χρηματοπιστωτικό και αναπτυξιακό οργανισμό» τόνισε ο κ. Καραμούζης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχευσή μας είναι να συμβάλουμε στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του σημαντικού ύψους δανείων σε καθυστέρηση στην ελληνική αγορά, στην εξυγίανση βιώσιμων, αλλά προβληματικών σήμερα ελληνικών επιχειρήσεων με παροχή συμβουλευτικών και άλλων συναφών υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής και επιλεκτικής χρηματοδότησης επιχειρήσεων, στην κινητοποίηση διεθνών χρηματοπιστωτικών πόρων για επενδύσεις και εταιρικές χρηματοδοτήσεις και την επιλεκτική αξιοποίηση του δικτύου της τράπεζας για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών ρευστότητας και αξιοποίησης της περιουσίας των πελατών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk