Με συγκέντρωση που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια θα υποδεχτεί το ΠΑΜΕ τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ που θα βρεθούν στην Αθήνα για τη σύσκεψη του Eurogroup.

«Έρχονται να συζητήσουν για την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, να μονιμοποιήσουν και να πολλαπλασιάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου» αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

»Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων φέρνει νέα βάρβαρα μέτρα για τους λαούς της Ευρώπης είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ αποτελούν το βασικό πυλώνα της αντιλαϊκής πολιτικής για το επόμενο διάστημα.

»Το γκρέμισμα των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις με πληθώρα προγραμμάτων κακοπληρωμένης απασχόλησης μικρής διάρκειας με πρόσχημα τη νεανική ανεργία, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι ο κεντρικός πυρήνας των μέτρων σε κάθε χώρα.

»Οι δυνάμεις που ακόμα και σήμερα παραμυθιάζουν τους λαούς για τον χαρακτήρα της ΕΕ βρίσκονται κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα. Όσο μύθος είναι πως μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ άλλο τόσο ψέμα είναι πως η ΕΕ μπορεί να γίνει των λαών και ο καπιταλισμός να γίνει ανθρώπινος.

»Φιλολαϊκή διέξοδος μπορεί να δοθεί μόνο με το δυνάμωμα της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.