ΥΛΙΚΑ (για 4 παιδιά)

500 ml φρέσκο γάλα

6 κ.σ. νιφάδες βρόμης

200 γρ. φρούτα του δάσους, κατεψυγμένα {{{ moto }}}

λίγο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

2 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και τις νιφάδες βρόμης και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά.

Μοιράζουμε σε 4 μπολ τα φρούτα του δάσους κατευθείαν από την κατάψυξη.

Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο (κατά βούληση) στο μείγμα του γάλακτος και ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά (αναλόγως του πόσο παχύρρευστο μας αρέσει) και μοιράζουμε στα μπολ.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα και περιχύνοντας με μέλι.

Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.