Δ. Καρύδης: «Ας εκτιμήσει η Ν.Δ. αν ο κ. Μπαλτάκος εκφράζει ακροδεξιές απόψεις»

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, μίλησε στον Βήμα fm για το «πήγαινε-έλα» της τροπολογίας για τους μετανάστες και τη συμφωνία με την τρόικα για το γάλα

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Καρύδης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανού για το «πήγαινε-έλα» της τροπολογίας για τους μετανάστες και τη συμφωνία με την τρόικα για το γάλα.{{{ audio1 }}}

Για το «πήγαινε-έλα» της τροπολογίας για τους μετανάστες

«Το χθεσινό θέμα είναι ότι ενώ συζητούμε ένα πολύ σοβαρό νομοσχέδιο, όπως ο Κώδικας Μετανάστευσης, και ο κ. Αθανασίου είχε συμφωνήσει με την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ότι θα υπάρξει ένα άρθρο για τα θύματα ρατσιστικής και εγκληματικής βίας και την προστασία τους, ξαφνικά και ενώ είχαν περάσει όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην Επιτροπή της Βουλής, ήρθε μια παρέμβαση προφανώς από τον κ. Μπαλτάκο – όπως είπαν όλοι στη Βουλή – που άλλαξε τα πράγματα.

Είναι ένα θέμα που πρέπει να το εκτιμήσει η Ν.Δ. (αν εκφράζει ακροδεξιές αντιλήψεις). Εμείς το θέσαμε, δεν συνυπάρχουμε και γι’ αυτό έγινε όλη αυτή η φασαρία χθες στη Βουλή και αποσύρθηκε το άρθρο αυτό, το 19, και η επαναφορά του θα γίνει με τρόπο ώστε και να προστατεύουμε τη χώρα μας από το να είναι ξέφραγο αμπέλι από τα μεταναστευτικά ρεύματα που πράγματι υπάρχει πρόβλημα, αλλά και να σεβόμαστε επί της ουσίας τα ανθρώπινα δικαιώματα και να είμαστε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Αυτό θα το περιφρουρήσουμε εμείς ως κόρη οφθαλμού και όχι υποκριτικά. Και πιστεύω ότι αυτά τα θέματα, γιατί σήμερα η Ελλάδα δέχεται το 90% των πιέσεων και το μέτωπό μας πρέπει να είναι προς την Ευρώπη και τη στήριξη που θα πάρουμε από εκεί, δεν πρέπει να μας διχάζουν εσωτερικά για στενά μικροκομματικούς λόγους. Ελπίζουμε ότι όταν αυτό το άρθρο έρθει επαναδιατυπωμένο, θα είναι σ’ αυτό που θέλουμε ως δημοκρατική πολιτεία.»

Για το θέμα με το γάλα

«Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα πνιγεί μέσα στο γάλα. Η κυβέρνηση πέτυχε μια πολύ σημαντική συμφωνία και έχουμε να παίρνουμε 10 δις περίπου και αυτά τα χρήματα είναι η προοπτική της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο και στις αγορές και πιστεύω ότι υπάρχει και μια αισιοδοξία και στους πολίτες, παρά τις τεράστιες θυσίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, και αυτή τη συμφωνία πρέπει γι’ αυτό το λόγο να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Στα επίμαχα θέματα, στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα γίνει συζήτηση και πιστεύω και στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας θα γίνει αυτό, θα διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών. Και το φρέσκο γάλα στη χώρα μας να υπάρξει και να είναι η χώρα ανταγωνιστική στον οποιονδήποτε.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk