Υπαλλήλοι του υπουργείου Πολιτισμού κατά των απολύσεων

Με συγκέντρωση έξω από το Μουσείο Ακρόπολης και πορεία στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με προορισμό τον Ιερό Βράχο, που όμως δεν ολοκληρώθηκε καθώς εμποδίστηκε από άνδρες των ΜΑΤ, εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διαμαρτυρήθηκαν για τις επικείμενες απολύσεις. Μαζί τους σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού συγκεντρώθηκαν έξω από το Μουσείο Ακρόπολης για να διαμαρτυρηθούν για τις επικείμενες απολύσεις. Οι απεργοί κατήγγειλαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες ανέκοψαν την πορεία τους στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου προς την Ακρόπολη.

Στην συγκέντρωση των εργαζομένων του ΥΠΠΟ συμμετείχαν σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Διαθεσίμων ΥΠΠΟ, του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής – Στερεάς & Νήσων, της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων, του Πανελλήνιου Συλλόγου Μόνιμων Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Κλάδων ΠΕ και του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως «η πολιτιστική κληρονομιά ανήκει στον λαό, δεν είναι για πούλημα», «εμείς αποτυπώνουμε τον πολιτισμό μας, εσείς σχεδιάζεται τη διάλυσή του» και «διαθεσ-ωμότητα», ενώ οι απεργοί διαδήλωσαν ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους οι οποίοι «βλέπουν την απόλυση να έρχεται», αλλά και για να φωνάξουν «πως η υπόθεση των απολύσεων στο δημόσιο αφορά όλους και όλες».

Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι ζητούν τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του πολιτισμού, τον οποίον, «πολεμά η κυβέρνηση» και η οποία «μέσα στη γενικευμένη επίθεση στα κοινωνικά αγαθά, απολύει εργαζόμενους, ετοιμάζει το ξεπούλημα των κερδοφόρων μνημείων και την εγκατάλειψη όλων των άλλων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk