Μια ημερίδα για τη δημιουργία και την επιχειρηματικότητα θα λάβει χώρα το Σάββατο 29 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του American College of Greece. Το «World of Crafters» (WoC) αποτελεί την πρώτη ημερίδα στην Ελλάδα με θέμα το χειροποίητο και το «επιχειρείν» στον χώρο αυτό, με άξονα τόσο την ελληνική πραγματικότητα όσο και την παγκόσμια αγορά.
Πρόκειται για μία εκδήλωση με θέμα την έμπνευση και τη δημιουργία, αναπτύσσοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορούν αυτές να αποτελέσουν -μέσα από πρακτικές λύσεις και συμβουλές- πηγή εσόδων.
Φιλοξενώντας και παρουσιάζοντας καταξιωμένους επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το WoC έχει στόχο να εμπνεύσει, αλλά και να καλύψει τις κυριότερες θεματικές που απασχολούν έναν εν δυνάμει επαγγελματία crafter.
Νέοι δημιουργοί, επαγγελματίες στον χώρο του DIY, bloggers, designers και λάτρεις της φιλοσοφίας του χειροποίητου μέσα από τέσσερις διαφορετικές θεματικές (Inspirational παρουσιάσεις, Crafting & Τεχνολογία, Online Marketing και Ελληνική πραγματικότητα) και από τις παρουσιάσεις 22 καταξιωμένων επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ενημερωθούν για τις πολύπλευρες οπτικές της επιχειρηματικότητας στο χώρο του DIY και του χειροποίητου, μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες, αλλά και τις δικές τους πρακτικές συμβουλές.
Μέσα από «inspirational» παρουσιάσεις έλληνες και ξένοι επαγγελματίες crafters θα μιλήσουν για τη δική τους ιστορία μέσα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα με στόχο να εμπνεύσουν το κοινό και να δείξουν ότι το crafting είναι πολλά περισσότερα από το «φτιάχνω και πουλάω», όπως το να γράφω βιβλία και εγχειρίδια, να διδάσκει κανείς σε σεμινάρια, να διατηρεί τη δική του καλλιτεχνική σχολή, να συνεργάζεται με περιοδικά ή να έχει το δικό του blog αλλά και να βρίσκει τη δική του μοναδική επιχειρηματική ιδέα.
Παράλληλα καταξιωμένοι επαγγελματίες από τον χώρο της τεχνολογίας μιλούν για τους τρόπους που η τεχνολογία μπορεί πλέον να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη ηλεκτρονική παρουσία χτίζοντας την ταυτότητά μας στο χαμηλότερο δυνατό κόστος και να πουλήσουμε τη δουλειά μας ακόμη και σε διεθνείς αγορές.
Στη συνέχεια θα υπάρξει συζήτηση με τους marketeers σε θέματα που αφορούν προώθηση της εικόνας και της δουλειάς μέσα από το ηλεκτρονικό marketing, τα social media και τα νέα online εργαλεία.
Στο τέλος της ημερίδας το βήμα δίνεται στους ειδικούς (δικηγόρους, λογιστές) αλλά και σε crafters οι οποίοι θα αναφερθούν στα πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τους έλληνες crafters, όπως η έναρξη νόμιμης επιχείρησης και τα λογιστικά θέματα, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα πνευματικά δικαιώματα και η δημιουργία, οι σπουδές και οι πανεπιστημιακοί τίτλοι.
Όπως αναφέρουν μάλιστα και σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της ημερίδας, «ο William Morris, πατέρας του κινήματος Arts & Crafts, πρότεινε τον 19ο αιώνα ως εναλλακτική λύση ενάντια στη μαζική παραγωγή, τα χειροποίητα αντικείμενα και το crafting, αποκτώντας πολλούς οπαδούς. Δύο αιώνες μετά, το χειροποίητο κερδίζει ξανά όλο και μεγαλύτερο έδαφος στην παγκόσμια αγορά, αναπτύσσοντας ένα νέο είδος οικονομίας, αυτό της «δημιουργικής» οικονομίας και ωθώντας όλο και περισσότερους ερασιτέχνες δημιουργούς να μπουν στον επαγγελματικό στίβο».
Μεγάλος διαγωνισμός
Εκτός από την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί οι ενδιαφερόμενοι σχετικά με τη χειροτεχνία και το crafting θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος και σε έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό με τίτλο «Μοιράσου μία δημιουργία σου και κέρδισε ένα VIP πακέτο για το World of Crafters!».
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να στείλουν μια φωτογραφία από μία δημιουργία τους στο αγαπημένο τους κοινωνικό δίκτυο (facebook, twitter, pinterest ή instagram) αναγράφοντας παράλληλα το hashtag #worldofcrafters και το link worldofcrafters.gr.
Με αυτό τον τρόπο συμμετέχουν στην κλήρωση για ένα VIP πακέτο για το «World Of Crafters». Το πακέτο περιλαμβάνει δύο εισιτήρια για την ημερίδα και την ευκαιρία να γνωρίσουν όλους τους ομιλητές από κοντά στο επίσημο γεύμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα, Παρασκευή 28 Μαρτίου.
Ο διαγωνισμός διαρκεί από τις 4 ως τις 25 Μαρτίου, ενώ η κλήρωση θα γίνει στις 26 Μαρτίου.
Info:
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στο θέατρο του Κολλεγίου Pierce (The American College of Greece) στην Αγία Παρασκευή (Γραβιάς 6) από τις 11.00 ως τις 21.00. Το κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.viva.gr, τηλεφωνικά στο11876 αλλά και στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου & Seven Spots.
Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να αναζητήσει κανείς στην ηλεκτρονική διεύθυνση World Of Crafters αλλά και στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook.