Ζημιές στο αυτοκίνητο του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη, το οποίο ήταν σταθμευμένο μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, προκάλεσαν άγνωστοι.

Ο κ. Μανδραβέλης ήταν καλεσμένος της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για να μιλήσει σε εκδήλωση, σχετικά με το μέλλον του Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μπήκαν μέσα στην αίθουσα περίπου 20 άτομα, τα οποία φώναξαν συνθήματα και επιτέθηκαν φραστικά στον Π.Μανδραβέλη.

Έπειτα από λίγη ώρα αποχώρησαν. Λίγη ώρα πριν αναχωρήσει ο κ. Μανδραβέλης από το πανεπιστήμιο, διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητό του.

Η ΝΔ καταδίκασε την επίθεση, αναναφέροντας ότι «οι τραμπουκισμοί και οι φασιστικές πρακτικές στοιχείων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προσβάλλουν βάναυσα τη Δημοκρατία μας«.

«Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη τέτοιες ενέργειες βίας και ακροτήτων να καταδικαστούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ»
προσθέτει η ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ, επίσης, καταδίκασε «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αήθη και απρόκλητη επίθεση».

«Στη δημοκρατία η ελευθερία του λόγου και των ιδεών, δεν τραμπουκίζονται. Αυτοί που δήθεν δηλώνουν αριστεροί, με τις πράξεις αυτές απλά προωθούν τον εκφασισμό του δημόσιου βίου. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να υψώσουμε τοίχος προστασίας στις βασικές αξίες της δημοκρατίας και του πολιτισμού» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση κατά του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη

Την επίθεση που δέχτηκε ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Ο δημοσιογράφος είχε κληθεί να συμμετάσχει σε ημερίδα, που οργάνωνε φοιτητική παράταξη στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση, δέχτηκε προπηλακισμούς και ύβρεις, ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης το αυτοκίνητό του υπέστη μεγάλες ζημιές.

«Υπάρχουν, δυστυχώς, θλιβερές μειοψηφίες, οι οποίες εκμεταλλευόμενες την παραδοσιακή ελευθερία του πανεπιστημιακού χώρου δρουν στο περιθώριο της κοινωνίας και του πανεπιστημίου στηριζόμενες στη βία, με σκοπό να εμποδίσουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

»Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι οι ιδέες δεν πετροβολούνται και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας είναι η ανοχή έναντι των απόψεων του άλλου» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.