Μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται «Go! Piraeus» παρουσίασε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εμπόρων του Πειραιά, «πρόκειται για έναν τουριστικό, ταξιδιωτικό και επαγγελματικό οδηγό του Πειραιά, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, που απευθύνεται κυρίως στους επισκέπτες κρουαζιέρας – και όχι μόνο – κατόχους κινητών συσκευών iOS (iPod touch, iPhone, iPad) και Android και παρέχει δωρεάν πληροφορίες για την πόλη, τα αξιοθέατα, τις εκδηλώσεις, τις υπηρεσίες κ.λπ.».

Επίσης, όπως ειπώθηκε κατά την παρουσίαση, ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι τουρίστες θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να μεταφραστεί το περιεχόμενο της εφαρμογής και σε άλλες γλώσσες, π.χ. ισπανική, ενώ σύντομα θα ενεργοποιηθεί κατηγορία με προσφορές σε καταστήματα. Ακόμη ο τουρίστας θα μπορεί να βρίσκει προτεινόμενες διαδρομές που θα μπορεί να κάνει στην πόλη ανάλογα με τον διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο του.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά που ξεκίνησε να επεξεργάζεται πριν από μερικούς μήνες και στην οποία είχε αναφερθεί «Το Βήμα της Κυριακής» και ήδη μπορεί όποιος έχει κινητά με λειτουργικά iOS και Android να την «κατεβάσει» δωρεάν.

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων του Πειραιά σημειώνουν ότι στόχος είναι «να προκαλέσει το ενδιαφέρον των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών που φθάνουν στο λιμάνι, αλλά και στους κατοίκους της πόλης μας, να στηρίξει και να αυξήσει την αγοραστική κίνηση των πειραϊκών επιχειρήσεων και να αναδείξει τις ομορφιές και τον πολιτιστικό πλούτο του Πειραιά».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Ζησιμάτος τόνισε ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή βάζει σε μια νέα εποχή την εμπορική δραστηριότητα της πόλης και αγκαλιάζει την προσπάθεια που γίνεται εδώ και καιρό προκειμένου να αναδειχθεί ο Πειραιάς όχι μόνο ως ένα λιμάνι αλλά και ως μία πόλη με εξαιρετικά αξιοθέατα, ανταγωνιστική αγορά και αρχαιολογικό μουσείο.

Πρόσθεσε ότι από σήμερα ο Πειραιάς δεν θα αποτελεί μόνο ένα λιμάνι αποβίβασης αλλά έχει να δείξει πολλά περισσότερα. Τόνισε ότι ήδη εδώ και πολύ καιρό το τουριστικό τρενάκι μεταφέρει εκατοντάδες τουρίστες από τους επιβατικούς σταθμούς κρουαζιέρας στο κέντρο της πόλης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Χρήστος Πάλλης εκτίμησε ότι η νέα δραστηριότητα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά έρχεται να δείξει ότι το εμπόριο, η αγορά και ο τουρισμός συνδέονται άμεσα. Παράλληλα πρόσθεσε αποδεικνύει ότι μπορούν να γίνουν συνέργειες προκειμένου να βοηθήσουν μια πόλη που πέρα από ένα σημαντικό λιμάνι έχει μια σημαντική αγορά αλλά και την κρουαζιέρα.

Ο κ. Πάλλης είπε ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτά τα πλεονεκτήματα για να αναπτύξουμε τον τουρισμό και την παραγωγή πελατείας και επισκεψιμότητας στην πόλη του Πειραιά