Δωρεάν αεροπορική μετακίνηση σε 500 φοιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους προσφέρει το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Aegean Airlines.
Πρόκειται για πρωτοβουλία του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τη συνεργασία της Aegean Airlines που θα δώσει τη δυνατότητα σε 500 φοιτητές που μπήκαν στις σχολές το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 να μετακινούνται από τον τόπο διαμονής τους στη σχολή που σπουδάζουν δωρεάν, καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους.
«Προτεραιότητα θα έχουν οι απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά των άγονων γραμμών» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχιος Βασιλάκης. «Έχουμε να κάνουμε μια άψογη συνέργεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ελπίζουμε να βρει μιμητές» συμπλήρωσε ο κ. Βασιλάκης.
«Σε συνεργασία με την Aegean Airlines δίνουμε τη δυνατότητα σε 500 φοιτητές, εισαχθέντες το 2013-14, να έχουν δωρεάν μετακινήσεις, από το μέρος που σπουδάζουν στο τόπο διαμονής τους-με επιστροφή, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία.
«Είναι πρωταρχική μας μέριμνα να σταθούμε δίπλα στις οικογένειες που πλήττονται από την κρίση και στα παιδιά που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Για αυτό τον λόγο έχουμε αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα, νομοθετική ή εκτελεστική, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο ενικό ή ευρωπαϊκό πόρο, για να κρατήσουμε τα παιδιά μας μέσα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και να τους δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες και προοπτική» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.
Η προσφορά αυτή, όπως διευκρινίστηκε, αφορά φοιτητές των πανεπιστημίων της χώρας.
Η παρουσίαση του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Κοντά στους Νέους» της Aegean Airlines πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με τη συμμετοχή πλήθους δημάρχων νησιών και απομακρυσμένων περιοχών.