Το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει» έκαναν πράξη οι παρατάξεις του νυν δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη και του μέχρι πρότινος διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου και πρώην νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του μετώπου των δημοκρατικών δυνάμεων που θα πάρουν μέρος στην επικείμενη αναμέτρηση για τον δήμο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, με τη σύμπραξή τους, που ανακοινώθηκε σε συνέντευξή τους την Τετάρτη, έδωσαν παράλληλα με ενεργό τρόπο και το στίγμα καταδίκης για τη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες προσώπων που έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη, όπως ο ανθυποψήφιος Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και έχει μάλιστα στο παρελθόν προφυλακιστεί.

«Το πείραμα του μαύρου μετώπου που πλέον όλοι αντιλαμβάνονται ότι επιχειρείται στην πόλη μας δικαιώνει την επιλογή μας και επιβάλλει τη συγκρότηση μιας ευρύτατης δημοκρατικής συμμαχίας ευθύνης για τον Βόλο» τόνισε ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Π. Σκοτινιώτης, παραπέμποντας σε δηλώσεις του από τον περασμένο Ιανουάριο για την ανάγκη «ευρύτερης δυνατής συνάντησης πολιτών σε έναν κοινό προγραμματισμό και αξιακό τόπο με ανοιχτές διαδικασίες πέρα από στείρες πολιτικές και κομματικές προκαταλήψεις».

Ανάλογες υπήρξαν προσφάτως και οι δηλώσεις του κ. Παπατόλια ο οποίος εμφανίστηκε πρόθυμος να ανακαλέσει την αρχική του απόφαση να πάρει μέρος στην αναμέτρηση κόντρα στη στήριξη που έδινε στον νυν δήμαρχο το ΠΑΣΟΚ η παράταξη από την οποία προέρχεται και με την οποία ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας το 2010 και είχε εκλεγεί παλαιότερα νομάρχης Μαγνησίας.

«Συναντηθήκαμε με την παράταξη που στηρίζει τη σημερινή δημοτική Αρχή, η οποία ανέδειξε με την ίδια ένταση την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο δημοκρατικό μέτωπο που θα σταθεί εμπόδιο στη χειραγώγηση του δήμου από σκοτεινούς κύκλους και συμμορίες» υπογράμμισε.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που ανακοινώθηκε χθες, της ενιαίας πλέον παράταξης θα ηγηθεί ο σημερινός δήμαρχος και μέλος της πρωτοβουλίας των πέντε δημάρχων Π. Σκοτινιώτης. «Σήμερα γίνεται μια τομή και μια υπέρβαση, ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας» τόνισε. Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Βόλου Δημήτρης Πιτσιώρης και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κουτσός καθώς και οι δικηγόροι Γιώργος Σινέλης και Νίκος Πατσιαντάς.