Ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων για την αύξηση της παραγωγικότητας και την μείωση του κόστους των επικοινωνιών για μικρά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων καταλυμάτων παρουσίασε την Πέμπτη στην Αθήνα η Vodafone.
Πρόκειται για το πακέτο «Άκρως Επαγγελματικά για Ξενοδόχους», το οποίο, σύμφωνα με την εταιρία, αποτελεί «μία ολοκληρωμένη λύση επικοινωνίας, οργάνωσης και προβολής και ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες των μικρών και μεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων».
Η λύση, όπως αναφέρει η εταιρεία, παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία επικοινωνίας και οργάνωσης για τα μικρά και μεσαία ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα καταλύματα και περιλαμβάνει τόσο σταθερή τηλεφωνία και Internet Vodafone Business Connect όσο και online εργαλεία για την οργάνωση του ξενοδοχείου, μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «Vodafone for hotels».
Ειδικότερα, το Vodafone Business Connect, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παρέχει στους επαγγελματίες προνομιακή τιμή και παροχές, που προσαρμόζονται ανάλογα με την εποχικότητα και τις ανάγκες της επιχείρησης, όπως λεπτά ομιλίας προς εθνικά σταθερά και κινητά, ενδοεταιρικές κλήσεις, δωρεάν προώθηση κλήσεων στο Vodafone κινητό και άλλα.
Παράλληλα, με τα νέα εποχικά προγράμματα Vodafone Business Connect 1/2/4, ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου ή ενοικιαζόμενου καταλύματος επωφελείται από μειωμένη χρέωση κατά τη χαμηλή περίοδο και επιπλέον χρόνο ομιλίας κατά την υψηλή περίοδο, τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
Επίσης, για την αποτελεσματική διαχείριση των κρατήσεων και οργάνωση, η Vodafone σε συνεργασία με τη Singular Logic, παρέχει δωρεάν την νέα υπηρεσία «Vodafone for Hotels», ένα app που παρέχει αναλυτικό πλάνο κρατήσεων, εργαλεία διαχείρισης διαθεσιμότητας και πελατολογίου, καθώς και προγραμματισμό εργασιών και εκκρεμοτήτων.
Πρόκειται για μία υπηρεσία του «υπολογιστικού νέφους» (cloud) που επιτρέπει στον χρήστη της να έχει πρόσβαση στα στοιχεία της επιχείρησης μέσω pc, laptop, tablet ή και κινητού, μέσω του Αpp (διαθέσιμη για λειτουργικά iOS και Android).
Επίσης, μέσα από την υπηρεσία παρέχονται προσφορές για την προβολή της επιχείρησης, ενώ υπάρχει σύνδεση και δυνατότητα παρουσίασης στη δημοφιλή εφαρμογή Vodafone Explore Greece. Η υπηρεσία «Vodafone for hotels» διατίθεται δωρεάν αποκλειστικά σε πελάτες Vodafone.
Σύμφωνα με τον διευθυντή Εταιρικών Πελατών στη Vodafone Ελλάδας, κ. Διονύση Γρηγοράτο, η εταιρία έχει κάνει έρευνα στην ελληνική αγορά και έχει διαπιστώσει ότι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις ζητούν ολοκληρωμένες λύσεις με υπηρεσίες βελτίωσης της παραγωγικότητας και νέες τεχνολογίες σε προσιτή τιμή.
Έτσι, κινείται σε τρεις πυλώνες: Την μεγαλύτερη διείσδυση στην σύγκλιση των μέσων επικοινωνίας, το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών και τις προηγμένες λύσεις αύξησης της παραγωγικότητας σε διάφορους τομείς της οικονομίας.
Σαν πρώτο πεδίο, η εταιρία επέλεξε τον τουρισμό, είπε ο κ. Γρηγοράτος, σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει το 1,5% της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.
Σύμφωνα με την ανάλυση που «έτρεξε» η εταιρία, η μέση επιχείρηση έχει έως 30-40 δωμάτια, η συντριπτική πλειονότητα 90% των ιδιοκτητών έχει κινητό και double –play και διαφημίζει τα καταλύματά τους on lineλ. Ωστόσο, το 50% των επιχειρήσεων κάνει διαχείριση των κρατήσεων χειρόγραφα ή σε excel.
Η υπηρεσία «Vodafone for hotels», η οποία στην αρχική μορφή της θα είναι δωρεάν, σταδιακά θα αποκτήσει και περισσότερα χαρακτηριστικά και θα εμπλουτίζεται. Μία πρώτη ιδέα για την επέκτασή της θα είναι η δυνατότητα αποστολή μαζικών sms για προσφορές στους πελάτες των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων καταλυμάτων. Μία δεύτερη είναι η άμεση σύνδεση του app με τις μεγάλες ιστοσελίδες κρατήσεων του ίντερνετ.
Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράτο, η ιδέα είναι ελληνική και θα μπορούσε να μεταφερθεί και στο εξωτερικό, όπως έχει γίνει και με άλλες λύσεις της Vodafone στην Ελλάδα.