Με «οδηγό» τα κριτήρια που ισχύουν για τα οικογενειακά επιδόματα θα μοιραστούν τα 500 εκατ. ευρώ του κοινωνικού μερίσματος σε 1.000.000 πολίτες, όπως προκύπτει από τις συσκέψεις που γίνονται από το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες σκέψεις έκαναν λόγο για εισοδηματικό όριο 10.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά και για εφάπαξ επιδόματα με βάση τα 500 ευρώ (με προσαυξήσεις για έγγαμους και για κάθε παιδί). Παράλληλα η κυβέρνηση αναζητεί περισσότερα λεφτά με στόχο να διευρύνει το όριο και τον αριθμό των δικαιούχων.
Για να αποφευχθεί η χορήγηση επιδόματος σε φοροφυγάδες που δηλώνουν κάτω από 10.000 θα υπάρχει και κριτήριο καταθέσεων.
Η Πέμπτη είναι μέρα αλλεπάλληλων συσκέψεων με βασικό αντικείμενο τον καθορισμό των εισοδηματικών, κοινωνικών και περιουσιακών κριτηρίων με βάση τα οποία θα χορηγηθεί το μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα.
«Ευχάριστος πονοκέφαλος» για Κεγκέρογλου
Το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Πάνου Τσακλόγλου, του συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Σταύρου Παπασταύρου, του υφυπουργού Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και των βουλευτών του ΠαΣοΚ κ.κ. Γιώργου Κουτρουμάνη και Χρήστου Πρωτόπαπα με αντικείμενο το κοινωνικό μέρισμα. Νέες συναντήσεις αναμένονται το απόγευμα.
«Συγκεντρώνουμε στοιχεία από διάφορους φορείς για να είμαστε ακριβείς ως προς αυτούς που το δικαιούνται. Τα κριτήρια θα είναι ανάλογα εκείνων για τα οικογενειακά επιδόματα. Τα επιδόματα πρέπει να είναι στοχευμένα για να βοηθηθούν οι πλέον αδύναμοι» διευκρίνισε κυβερνητικός παράγοντας αμέσως μετά τη σύσκεψη.
«Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι το εύκολο κομμάτι της δουλειάς αφού έχουμε τα στοιχεία από τα οικογενειακά επιδόματα, αλλά το δύσκολο είναι ο αριθμός των δικαιούχων» ανέφερε από την πλευρά του κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας.