Ολγα Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός κινητήρια δύναμη για την έξοδο από την κρίση

Τη σημασία του τουρισμού για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι «αποτελεί κινητήρια δύναμη για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη βιώσιμη ανάπτυξη στο μέλλον καθώς αυξάνει το Ακαθάριστο εθνικό Προϊόν», τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη.

Τη σημασία του τουρισμού για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι «αποτελεί κινητήρια δύναμη για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη βιώσιμη ανάπτυξη στο μέλλον καθώς αυξάνει το Ακαθάριστο εθνικό Προϊόν», τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη μιλώντας την Πέμπτη στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Η ίδια εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα οδηγείται με ασφαλή βήματα στην έξοδο από την ύφεση, σημειώνοντας ότι «το σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα που καταγράφεται στην ελληνική οικονομία είναι ένα ισχυρό σημάδι ανάκαμψης. Είναι μια ισχυρή δόση αισιοδοξίας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Ακόμα πιο μεθοδικά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στους στόχους για το 2014, τόνισε ότι είναι η αύξηση της τουριστικής κίνησης, των εσόδων της χώρας και η συνέχεια του εκσυγχρονισμού των τουριστικών προϊόντων.
«Η στρατηγική μας, που είχε σαν στόχο την ολική επαναφορά της Ελλάδας στις μεγάλες παραδοσιακές αγορές, αποδίδει τα μέγιστα», επισήμανε και εστιάζοντας στον τουρισμό της πρωτεύουσας, υπογράμμισε ότι η Αθήνα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του υπουργείου για άμεση επαναφορά και δυναμική καθιέρωσή της στον τουριστικό χάρτη. «Προς αυτή τη κατεύθυνση γίνεται συστηματική και αθόρυβη δουλειά. Χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού και επιφανειακές προσεγγίσεις. Τα σημάδια της ανάκαμψης είναι ορατά», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk