Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μισέλ Ομπάμα πρόκειται να αναχωρήσει την Τετάρτη για την Κίνα, όπου θα περάσει επτά ημέρες σε μια επίσκεψη με καθαρά εκπαιδευτικό και όχι πολιτικό χαρακτήρα όπως ανέφεραν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η Μισέλ Ομπάμα θα έχει συνάντηση με τη σύζυγο του προέδρου της Κίνας, θα επισκεφθεί σχολεία και θα βρεθεί σε κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα μαζί με τις δύο κόρες της, την 15χρονη Μάλια και την 12χρονη Σάσα.

Ο σκοπός του ταξιδιού της είναι το άνοιγμα προς τους νέους στην Κίνα, δήλωσε ο Μπεν Ρόντος, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας για τη στρατηγική επικοινωνίας στο Λευκό Οίκο.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «δεν αφορούν μόνο τους ηγέτες τους αλλά και τους λαούς τους» δήλωσε ο Ρόντος.

Η Πρώτη Κυρία θα περάσει την πρώτη μέρα της επίσκεψής της με την σύζυγο του προέδρου της Κίνας Σι Ζινπινγκ, θα επισκεφθεί ένα γυμνάσιο και θα έχει ιδιωτικό δείπνο.

Στο Πεκίνο, από την Πέμπτη έως την Κυριακή, θα συναντηθεί και θα μιλήσει με κινέζους και αμερικανούς φοιτητές στο Κέντρο Στάμφορντ και στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θέλει να αυξήσει τον αριθμό των συμπατριωτών του που σπουδάζουν στην Κίνα από 20.000 σε 100.000.

Οι κινέζοι φοιτητές στις ΗΠΑ είναι περίπου 200.000, ο μεγαλύτερος αριθμός ξένων φοιτητών από οποιαδήποτε άλλη χώρα.