• Αναζήτηση

Ιταλία: Κυκλοφοριακό χάος λόγω απεργίας στα μέσα μεταφοράς

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στους δρόμους των μεγάλων ιταλικών πόλεων η απεργία στα μέσα μεταφοράς όλης της χώρας που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης. Έξι συνδικαλιστικές οργανώσεις του τομέα μεταφορών διαμαρτύρονται για τη μη ανανέωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και επτά χρόνια.

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στους δρόμους των μεγάλων ιταλικών πόλεων η απεργία στα μέσα μεταφοράς που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης.

Έξι συνδικαλιστικές οργανώσεις του τομέα μεταφορών διαμαρτύρονται για τη μη ανανέωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και επτά χρόνια.

Στο Μιλάνο το μετρό παραμένει κλειστό, ενώ οι πολίτες εξυπηρετούνται μόνο από ένα μέρος των κύριων λεωφορειακών γραμμών.

Στη Ρώμη η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση εκτιμάται έως τώρα ότι κυμαίνεται γύρω στο 50% του προσωπικού. Μόλις ξεκίνησε η απεργία του μετρό, σταμάτησαν να λειτουργούν και οι κυλιόμενες σκάλες των διαφόρων σταθμών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τις αποβάθρες.

Στην ευρύτερη περιοχή της Φλωρεντίας και της Μπολόνια οι κάτοικοι των προαστίων, σε πολλές περιπτώσεις, δεν κατάφεραν να φτάσουν στις εργασίες τους.

Οι υπουργοί Μεταφορών και Εργασίας της κυβέρνησης Ρέντσι, ο Μαουρίτσιο Λούπι και ο Τζουλιάνο Πολέτι δεσμεύθηκαν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης και την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk