• Αναζήτηση
 • Μαθητεία 6 μηνών σε επιχειρήσεις για απόφοιτους τεχνικών σχολών

  Η τρίτη φάση του προγράμματος «μαθητεία» ξεκίνησε απο το υπουργείο Παιδείας και μέσω αυτού παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης μαθητείας έξι μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

  Η τρίτη φάση του προγράμματος «μαθητεία» ξεκίνησε από το υπουργείο Παιδείας και μέσω αυτού παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης μαθητείας έξι μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
  Το πρόγραμμα αυτό αφορά αποφοίτους της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης και έχει να κάνει με την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας ενώ χρηματοδοτείται από κοινοτικά κονδύλια. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι νέοι απόφοιτοι της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης των τελευταίων 2 σχολικών ετών (ή 3, εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία κατά την ημερομηνία δημοσίευσης / ανακοίνωσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς αποφοίτους).
  Στο πλαίσιο της «Μαθητείας» χορηγείται στους αποφοίτους μηνιαία υποτροφία 300€ και καλύπτεται η ασφάλισή τους στο ΙΚΑ για τον κίνδυνο ατυχήματος. Η «Μαθητεία» παρέχεται πέντε ημέρες εβδομαδιαίως, έξι ώρες την ημέρα.
  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα θα υλοποιείται περιοδικά σε κύκλους (περίπου ανά δίμηνο), με στόχο να χρηματοδοτηθούν έως 1.115 υποτροφίες αποφοίτων τεχνικής εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.
  Στην τρίτη φάση του προγράμματος από το υπουργείο Παιδείας καλούνται:
  1. Επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, να εγγραφούν και να δηλώσουν θέσεις μαθητείας, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr, ως και τις 16.4.2014.
  2. Απόφοιτοι τεχνικής εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, να εγγραφούν και να επιλέξουν θέσεις μαθητείας, μέσω της στην ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr, από τις 5.5.2014 έως και τις 31.5.2014.
  Διευκρινίζεται ότι στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν: α) απόφοιτοι της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας των σχολικών ετών 2011-2012 και 2012-2013 (και του σχολικού έτους 2010-2011 εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις) και β) οι ιδιωτικές επιχειρήσεις (ατομικές, προσωπικές ή κεφαλαιουχικές εταιρίες) εκτός των Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας) και Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκανήσου και Κυκλάδων).
  Προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης μαθητειών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, για την τρίτη φάση του προγράμματος ορίζεται το χρονικό διάστημα 1.7.2014 – 4.7.2014. Το σύστημα της «Μαθητείας» για εγγραφές και δηλώσεις θέσεων από επιχειρήσεις θα ανοίξει αύριο, Πέμπτη, γύρω στις 11:00.
  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk