Στις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς και ο Γ. Βρούτσης

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς για να συμμετάσχει, μαζί τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση στην Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας. Πρόκειται για μια δημόσια συζήτηση όλων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ με τους εργαζομένους και τους εργοδότες για την από κοινού αξιολόγηση και προσανατολισμό των πολιτικών της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020».

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς για να συμμετάσχει, μαζί τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στην Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.

Η Τριμερής Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο πριν τα αντίστοιχα Συμβούλια Κορυφής. Πρόκειται για μια δημόσια συζήτηση όλων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ με τους εργαζομένους και τους εργοδότες για την από κοινού αξιολόγηση και προσανατολισμό των πολιτικών της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020».

Το θέμα της Τριμερούς Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής είναι: «Ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην Ευρώπη: εστίαση στην δημιουργία θέσεων απασχόλησης, αξιοποίηση διδαγμάτων και μελλοντικοί προσανατολισμοί».

Σε αυτή θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο επίτροπος της ΕΕ για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις και την κοινωνική ένταξη, Λάζλο Άντορ, οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Απασχόλησης των δύο επόμενων Προεδριών (Ιταλία και Λετονία), καθώς και οι πρόεδροι/ γενικοί γραμματείς των κυριότερων οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο (ETUC, BUSINESSEUROPE, CEEP και UEAPME).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk