Τη θέση ότι η φορομπηχτική πολιτική εις βάρος του πολίτη που ξεκινά από την κυβέρνηση και συνεχίζεται στους δήμους πρέπει να σταματήσει, διατύπωσε ο υποψήφιος του ΚΚΕ για το Δήμο Αθηναίων Νίκος Σοφιανός, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να του τα παίρνουν από παντού».

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, ο υποψήφιος του ΚΚΕ για το Δήμο Αθηναίνων επισήμανε ότι παρά τα υψηλά τέλη, οι υπηρεσίες που παρέχει ο δήμος είναι υποβαθμισμένες. Υπογράμμισε, επίσης, ότι οι χιλιάδες απολύσεις προσωπικού επηρέασαν σημαντικούς τομείς, όπως η καθαριότητα και η φύλαξη των σχολείων.

Η Αθήνα έχει χάσει πέντε νοσοκομεία, 45 σχολεία και 5.000 υπαλλήλους, σημείωσε και έκανε λόγο για εικόνα συρρίκνωσης. Ο Ν.Σοφιανός κατηγόρησε τον δήμαρχο Γ.Καμίνη ότι «δεν αντιστάθηκε» σε καμία πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κ. Σοφιανός πρότεινε να δοθούν πόροι στους δήμους από τα κονδύλια που παρέχει η κυβέρνηση στις ΜΚΟ και το έργο που παράγουν οι οργανώσεις αυτές να εκτελείται από εθελοντές υπό τη σκέπη του δήμου.

Σε ερώτηση σχετική με τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, ο Ν.Σοφιανός τόνισε ότι η συζήτηση που γίνεται για τον Ηλία Κασιδιάρη αποτελεί αβάντα γι’αυτόν και πρέπει να σταματήσει.

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής Ρένας Δούρου από το αξίωμα του βουλευτή έκανε λόγο για «επικοινωνιακή κίνηση».