Κεδίκογλου: Τις προσεχείς ημέρες τα κοινωνικά κριτήρια για το πλεόνασμα

Τις επόμενες ημέρες θα προσδιοριστούν επακριβώς τα κριτήρια για τους δικαιούχους της ενίσχυσης από το πλεόνασμα, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο και πως «υπάρχει ένα τέτοιο πλεόνασμα που βάζει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια».

Τις επόμενες ημέρες θα προσδιοριστούν επακριβώς τα κριτήρια για τους δικαιούχους της ενίσχυσης από το πλεόνασμα, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου την Τετάρτη.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι θα ωφεληθούν ένα εκατομμύριο πολίτες.

«Έχει και μία προφανή σκοπιμότητα, πέραν του ότι πρόκειται για ομάδες που έχουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες για να αντεπεξέλθουν στις συνθήκες της κρίσης, εκεί έχεις και τον μεγαλύτερο δείκτη διάχυσης, δηλαδή τα ποσά που θα διατεθούν σε αυτές τις κατηγορίες, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, θα τα διαθέσουν όλα στην αγορά πάλι και θα ανακυκλωθούν» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τόνισε, επίσης, πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει να ανακτά την εμπιστοσύνη των αγορών.

«Είχαμε και την πορεία των ελληνικών ομολόγων, που έχουν τη μεγαλύτερη πτώση από όλα τα άλλα στις διεθνείς αγορές, όσον αφορά την απόδοσή τους, και έχουν φθάσει σε επίπεδα προ κρίσης. Είδατε τι συνέβη με την Τράπεζα Πειραιώς, την πρώτη ελληνική τράπεζα που βγήκε στις αγορές από το 2009, είδατε τι έγινε με τις αιτήσεις στον αναπτυξιακό νόμο, που είναι για μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Όλοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, που πριν από λιγότερο από δύο χρόνια θεωρούσαν βέβαιη την καταστροφή της» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως «μέτρα δεν χρειάζεται να πάρουμε» και ότι «υπάρχει ένα τέτοιο πλεόνασμα που βάζει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια».

«Δεν θα υπογράψει άλλο μνημόνιο (σ.σ. η χώρα), όπως δεν χρειάστηκαν νέα μέτρα, όπως δεν υπήρξε δημοσιονομικό κενό για το 2014, όπως δεν ίσχυσε τίποτε από όσα καταστροφολογικά υποστήριζε η αντιπολίτευση» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τον τρόπο που θα ψηφιστούν τα μέτρα είπε ότι δεν μπορεί να πει αυτήν τη στιγμή πώς θα δρομολογηθούν και σε ποια χρονικά περιθώρια, οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

«Το βέβαιο είναι ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν επιδείξει υψηλότατο αίσθημα ευθύνης» και διαβεβαίωσε πως στο τέλος της διαδρομής «δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιδείξουν το αντίστοιχο υψηλότατο αίσθημα ευθύνης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk