Παράτυπη «φιέστα» χαρακτηρίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης την κίνηση του συνυποψήφιού του Απόστολου Τζιτζικώστα να εγκαινιάσει πτέρυγα του νοσοκομείου Έδεσσας, «χωρίς να ενημερώσει το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου».

Σε γραπτή δήλωσή του με τίτλο «σεβασμός στη νομιμότητα» ο κ. Ιωαννίδης κατηγορεί τον κ. Τζιτζικώστα για λαϊκισμό, πολιτικαντισμό και παλαιοκομματισμό.

Η πλήρης δήλωση του κ. Ιωαννίδη έχει ως εξής: «Μόλις πριν από λίγες ημέρες παρακάλεσα την απερχόμενη διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να μην εκμεταλλεύεται χρήματα, μέσα και ανθρώπους του Δημοσίου για την προεκλογική εκστρατεία του κ. Τζιτζικώστα.

»Σήμερα πληροφορήθηκα ότι στήθηκε φιέστα εγκαινίων πτέρυγας νοσοκομείου μέσα στο νοσοκομείο Έδεσσας από ανθρώπους της περιφέρειας χωρίς καν να ενημερωθεί, πολύ δε περισσότερο να εγκρίνει την εκδήλωση το υπουργείο Υγείας, η υγειονομική περιφέρεια και η ίδια η διοίκηση του νοσοκομείου. Κάποιοι μέσα στην αγωνία τους να διοργανώσουν προεκλογικές εκδηλώσεις, ξεχνούν να ενημερώσουν τους αρμοδίους στους οποίους υπάγεται η πτέρυγα την όποια αυτοί με το ζόρι θέλουν να εγκαινιάσουν.

»Πρόκειται για μια λαϊκίστικη πολιτικάντικη μεθόδευση που δεν ταιριάζει ούτε στον πολιτικό πολιτισμό μας, αλλά ούτε και στην πολιτική συγκυρία, πολύ δε περισσότερο στον τρόπο συμπεριφοράς νέων ανθρώπων, που με τέτοιες ενέργειες αποδεικνύονται απίστευτα παλαιοκομματικοί. Θα παρακαλέσω και πάλι να γίνουν σεβαστές οι εκκλήσεις μου, προκειμένου να μην διαταράξουμε το κλίμα, αλλά και για να αποδείξουμε ότι σεβόμαστε τις ευαισθησίες των πολιτών».

Και η απάντηση Τζιτζικώστα

Το υπουργείο Υγείας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν ενημερωθεί για τα εγκαίνια, απάντησε η παράταξη του κ. Τζιτζικώστα.

«Η Νέα Πτέρυγα στο Νοσοκομείο της Έδεσσας είναι ένα πραγματικό έργο, ένα έργο που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες της Πέλλας. Το γεγονός ότι κάποιοι δεν το γνωρίζουν δεν αφορά την κοινωνία, αφορά μόνο τους ίδιους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

«Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γνωστοποίησε και ενημέρωσε, εδώ και πολλές μέρες, όλους τους φορείς και ασφαλώς και το Υπουργείο Υγείας για τη σημερινή τελετή εγκαινίων. Πώς μπορεί λοιπόν, κάποιος να αποκαλεί «φάντασμα» μια τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε χοροσατατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και με τη συμμετοχή τριών δημάρχων του νομού, αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, καθώς και των στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών;

»Δυστυχώς, κάποιοι φαίνεται πως υποτιμούν τον τόπο μας, τους πολίτες, τους φορείς και τους ίδιους τους θεσμούς. Ας μη πανικοβάλλονται ορισμένοι και κυρίως ας μην κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια. Τώρα έχουν αλλάξει οι συνθήκες στην κοινωνία. Έχουν αλλάξει και οι εποχές. Φύγαμε από τη μίζερη και γκρίζα πολιτική αντιπαράθεση του παρελθόντος. Δεν μας αξίζει να γυρίσουμε πίσω. Τέλος ενημερώνουμε όλους τους πολίτες ότι η τελετή εγκαινίων κόστισε το αστρονομικό ποσό των 0 ευρώ».

Από την παράταξη «Αλληλεγγύη» ανακοινώθηκε, επίσης, ότι ο πρώην νομάρχης Πέλλας του ΠαΣοΚ, Μιχάλης Καραμάνης, νυν περιφερειακός σύμβουλος που είχε εκλεγεί το 2010 με την παράταξη του Μάρκου Μπόλαρη και τη στήριξη του ΠαΣοΚ, θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο κ Καραμάνης τόνισε πως παρά τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις υπήρξε καλή συνεργασία.