Χρήστης του Twitter με το ψευδώνυμο «Χαράμζαντελερ» («Γιοι κλεφτών») έδωσε στη δημοσιότητα σειρά νέων ηχογραφημένων συνομιλιών που συνδέονται με το μεγάλο σκάνδαλο με τις μίζες στους κόλπους της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο απόσπασμα που διέρρευσε την Δευτέρα, ο Ιρανός επιχειρηματίας Ρεζά Ζαράμπ συνομιλεί με τον γιο του πρώην υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας Καάν Τσακλαγιάν για ένα ευαίσθητο έγγραφο που φέρεται να άλλαξε χέρια στις τουαλέτες ενός εμπορικού κέντρου, στην Αγκυρα.
Σύμφωνα με την ηχογραφημένη συνομιλία, ο υιός Τσακλαγιάν φέρεται ότι συναντήθηκε με έμπιστο άνθρωπο του Ζαράμπ και του έδωσε τον φάκελο (αγνώστου περιεχομένου) προκειμένου να μεταφερθεί με απόλυτη μυστικότητα στα χέρια του επιχειρηματία. Ο Ζαράμπ και ο γιος του πρώην υπουργού συνελήφθησαν μαζί με άλλους, στις 17 Δεκεμβρίου, ως ύποπτοι στο μεγάλο σκάνδαλο με τις μίζες που συγκλονίζει την Τουρκία.
Το απόσπασμα που αποκαλύφθηκε χθες δείχνει επίσης ότι ο Τσακλαγιάν και ο έμπιστος του Ζαράμπ χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον 25 ξεχωριστούς αριθμούς τηλεφώνων, για να αποφεύγουν την παρακολούθηση.
Προηγούμενη ηχογραφημένη συνομιλία έχει «κάψει» τον ίδιο τον πρώην υπουργό Ζαφέρ Τσακλαγιάν, ο οποίος ακούγεται δυσαρεστημένος επειδή τα χρήματα που πήρε, ως μίζα, ήταν λιγότερα από όσα του είχαν υποσχεθεί. Εκεί λέει ότι υπάρχει «διαφορά 10 χαρτιών» σε ευρώ – κάτι που εικάζεται ότι σημαίνει πως πήρε 10 εκατ. ευρώ λιγότερα από τα συμφωνημένα.
Η συνομιλία αυτή, που φαίνεται ότι ηχογραφήθηκε στις 6 Απριλίου του 2013, ανέβηκε στο youtube, όπως και εκείνες όπου υποτίθεται ότι ακούγεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας να συνομιλεί με τον γιο του για μίζες που πήραν εκείνοι.