«Αν ο Ντέιβιντ Μόγες χρειάζεται λίγη έμπνευση για μια νίκη με 3-0 επί του Ολυμπιακού, μπορεί να τηλεφωνήσει στον Γιάννη Αναστασίου» γράφει ο Guardian εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τους Ερυθρόλευκους στο Ολντ Τράφορντ την Τετάρτη 18 Μαρτίου για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο κ. Αναστασίου παραχώρησε συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση της αγγλικής εφημερίδας μιλώντας για την επιβλητική νίκη (3-0) του Παναθηναϊκού επί των πειραιωτών προ μερικών εβδομάδων και τον τρόπο που αυτή ήρθε, ωστόσο τόνισε ότι η πρόκριση του Ολυμπιακού θα είναι κάτι θετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο παρά την αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ των «αιωνίων».

Ο Γιάννης Αναστασίου στάθηκε στο πως κέρδισε ο Παναθηναϊκός μέσα στον Πειραιά, με την πίεση να είναι το… όπλο της ομάδας του. «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι πως ήμασταν πραγματικά προετοιμασμένοι. Πιάσαμε καταπληκτική απόδοση, ήμασταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι, σκοράραμε τρεις φορές και πήραμε το ματς. Τέσσερις μέρες δουλέψαμε για το ματς και επικεντρωθήκαμε σε τεχνικές λεπτομέρειες» και πρόσθεσε: «Προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας με πίεση ψηλά, ενώ ψάχναμε τις κάθετες πάσες όταν είχαμε τη μπάλα. Εκτελέσαμε το πλάνο μας άψογα, αλλά γι’ αυτή τη νίκη ρόλο έπαιξε και η εξαιρετική φυσική κατάσταση. Είχαμε πει πως οι παίκτες έπρεπε να τρέξουν, να τρέξουν αρκετά και αυτό έκαναν…».

Οσο για το πως πρέπει να παίξει η Γιουνάιτεντ απέναντι στον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς στο Ολντ Τράφορντ. Η Γιουνάιτεντ πρέπει να κάνει την ανατροπή και πρέπει να μπει πολύ δυνατά στο ματς. Οι ελληνικές ομάδες δυσκολεύονται αρκετά στον ρυθμό των αγγλικών και είναι πολύ δύσκολο να αντεπεξέλθουν. Θα περίμενα να το δω αυτό… Ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ καλή ευκαιρία να προκριθεί. Θα είναι κάτι το εξαιρετικό για την Ελλάδα να έχει εκπρόσωπο στα προημιτελικά, ακόμα και αν πρόκειται για τον μεγάλο μας αντίπαλο».

Αναφορικά με το ποτήρι που δέχτηκε στο πρόσωπο στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» ο κ. Αναστασίου είπε: «Για μια στιγμή έχασα το φως μου και δεν μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου. Προσπαθούσα να παρακολουθήσω τον αγώνα με ένα μάτι, αλλά δεν μπορούσα να δω καθαρά. Στα 10 τελευταία λεπτά δεν ήξερα τι συνέβαινε, αφού ήμουν στον πάγκο. Την επόμενη μέρα είδα το τρίτο γκολ στην τηλεόραση. Ηταν κρίμα που κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστρέψει μια μεγάλη μέρα για τον σύλλογο» τόνισε ο Αναστασίου.

Ερωτηθείς για τον επιθετικό του Ολυμπιακού Μίκαελ Ολαϊτάν, ο οποίος κατέρρευσε στο ντέρμπι και αργότερα τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο είπε: «Τα πάει καλύτερα. Εχει υποβληθεί σε αρκετές εξετάσεις για να γίνει η διάγνωση, αλλά το σημαντικό είναι πως ο Μάικλ είναι ζωντανός. Οι γιατροί είπαν πως έγινε εξαιτίας του άγχους και της πίεσης. Θα πάρει χρόνο η αποκατάσταση, γιατί πρέπει οι γιατροί να είναι προσεκτικοί με την υγεία του παίκτη».