Στο πλευρό των 195 ασθενών και των 120 εργαζομένων του άσυλου ανιάτων στην Κυψέλη βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εκφράζοντας τη στήριξη της Εκκλησίας με αφορμή τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα στη λειτουργία του.

Ο κ. Ιερώνυμος ανακοίνωσε ότι η «Αποστολή» θα προσφέρει καθημερινά 250 μερίδες φαγητού μέχρι να υπάρξει κάτι καλύτερο από το Κράτος και δεσμεύτηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών να σταλεί σημαντικός αριθμός φαρμάκων. Τέλος είπε ότι θα ζητήσει από την Κυβέρνηση τη συνέχεια της εύρυθμης λειτουργίας του ασύλου ανιάτων.

«Η Αρχιεπισκοπή μέσω της ‘Αποστολής’ στηρίζει κάθε μήνα δεκάδες χιλιάδες οικογένειες. Οι δυνατότητες μας περιορίζονται σημαντικά αλλά σήμερα νιώθω την ανάγκη να μην επιτρέψουμε να ‘σβήσει’ μια τόσο σημαντική προσπάθεια σαν τη δική σας» δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές δομές πρόνοιας της χώρας.

Στη χώρα μας, δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος «οι αντοχές της κοινωνίας δοκιμάζονται ενώ διακυβεύεται η συνοχή της, εξ΄αιτίας κυρίως προβλημάτων, τα οποία αγγίζουν ακόμη και τα όρια της επιβίωσης».

Ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή της «Αποστολής» Κωνσταντίνο Δήμτσα, συνομίλησε με τους ασθενείς, τους εργαζόμενους και το Διοικητικό Συμβούλιο. «Η Εκκλησία όχι μόνο αφουγκράζεται τις αγωνίες αλλά συμπαρίσταται έμπρακτα και συμπάσχει με τους αγώνες των ανθρώπων για την επιβίωση τους» τόνισε.