ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς είναι το μνημόνιο

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση απέκρυψε το περιεχόμενο της συμφωνίας, η οποία «θα οδηγήσει σε νέο μνημόνιο μετά τις ευρωεκλογές»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση απέκρυψε το περιεχόμενο της συμφωνίας, η οποία «θα οδηγήσει σε νέο μνημόνιο μετά τις ευρωεκλογές».

«Η μόνη αλήθεια που ειπώθηκε σήμερα από τον κ. Σαμαρά ήταν πως η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της. Αλλά τις τήρησε πλήρως και μονομερώς, μόνο προς την τρόικα και όχι προς τον ελληνικό λαό»
αναφέρει η ανακοίνωση.

»Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι δεν είπε λέξη για το φόνο.

»Προσπάθησε επιμελώς, αλλά ανεπιτυχώς, να αποκρύψει το περιεχόμενο της συμφωνίας με τη τρόικα. Μιας συμφωνίας που θα μας οδηγήσει σε ένα νέο μνημόνιο, που σχεδιάζουν να μας φορέσουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

»Η συμφωνία για την οποία επαίρεται ο κ. Σαμαράς προβλέπει κατάργηση των τριετιών, απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και μόνιμη φτώχια για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.

»Πρόκειται για μια βίαιη επιτάχυνση του σχεδίου υποτίμησης της εργασίας, των περιουσιών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

»Με αυτή την συμφωνία ο κ. Σαμαράς ταυτίστηκε για πάντα με το μνημόνιο. Για την ακρίβεια, ο κ. Σαμαράς είναι το μνημόνιο.

»Και από το μνημόνιο θα βγούμε, μόνο όταν ο λαός μας στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας την κυβέρνησή του».

Με ίωση ο Αλέξης Τσίπρας, ματαιώνεται το ταξίδι στις Βρυξέλλες

Λόγω ελαφράς ιογενούς λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού, το ταξίδι στις Βρυξέλλες που προγραμμάτιζε για την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πραγματοποιηθεί, ανακοίνωσαν πηγές της Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να παρακαθίσει σε γεύμα με τους συνυποψήφιους του για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο οργανώνει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk