Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας επικύρωσε οριστικά τον ESM

Το Aνώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας επικύρωσε οριστικά τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM), το μηχανισμό διάσωσης της Ευρωζώνης που δημιουργήθηκε το 2012. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης απέρριψε τις προσφυγές που είχαν κατατεθεί το 2012 εναντίον του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, κυρίως από τους ευρωσκεπτικιστές.

Το Aνώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας επικύρωσε οριστικά τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM), το μηχανισμό διάσωσης της Ευρωζώνης που δημιουργήθηκε το 2012.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης απέρριψε τις Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, κυρίως από τους ευρωσκεπτικιστές.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο επικύρωσε μια προκαταρκτική απόφαση στην κορύφωση της κρίσης του χρέους το 2012 που είχε δώσει στον ΕΜΣ ένα πρώτο πράσινο φως. Επανέλαβε ότι το Ταμείο των 700 δισ. ευρώ δεν παραβιάζει τα δικαιώματα της Μπούντεσταγκ να αποφασίζει σε θέματα προϋπολογισμού, εφόσον η κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου έχει επαρκείς εξουσίες επίβλεψης του ESM.

Ωστόσο, όπως είχαν κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν σε ζητήματα σχετικά με τη στήριξη του ευρώ, οι δικαστές ζήτησαν από το Βερολίνο να επιδιώξει τη στενότερη συμμετοχή των βουλευτών στις αποφάσεις σχετικά με το μηχανισμό αυτό.

«Η δημοσιονομική αυτονομία της γερμανικής Μπούντεσταγκ διαφυλάσσεται επαρκώς» αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε το δικαστήριο αφού ο αρχιδικαστής του, ο Αντρέας Φοσκίλε, ανέγνωσε την ετυμηγορία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk