Στουρνάρας: Στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, για να συμμετάσχει την Πέμπτη στις τριμερείς συνομιλίες Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Κομισιόν και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, για να συμμετάσχει την Πέμπτη στις τριμερείς συνομιλίες Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Κομισιόν και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών (Single Resolution Mechanism, SRM), επικεφαλής του ECOFIN), στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, μαζί με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο SRM αποτελεί έναν από τους πυλώνες της τραπεζικής ενοποίησης για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και την αύξηση της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Επισημαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών συμμετείχε και στις προηγούμενες συνομιλίες για τον SRM, οι οποίες έλαβαν χώρα αμέσως μετά το ECOFIN της 11/3/2014, το οποίο έδωσε νέα εντολή στην Προεδρία για να διεξαγάγει με μεγαλύτερη ευελιξία διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας για την πρόταση κανονισμού σχετικά με έναν ενιαίο μηχανισμό και ένα ενιαίο ταμείο εξυγίανσης τραπεζών, πριν από τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου στα μέσα Απριλίου.

Συνάντηση με Βενιζέλο

Κατά την αναχώρησή του ο κ. Στουρνάρας συνάντησε στο αεροδρόμιο τον κ. Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος επέστρεφε από τις Βρυξέλλες. Οι δυο συνομίλησαν για λίγη ώρα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk