Θ. Πάγκαλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει ούτε με βίντσι πάνω από το 20%…»

Την Τριτη 18 Μαρτίου ο Θ. Πάγκαλος μίλησε στον Βήμα fm για την τρόικα και τον ΣΥΡΙΖΑ

Την Τριτη 18 Μαρτίου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την τρόικα και τον ΣΥΡΙΖΑ.{{{ audio1 }}}

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα{{{ audio2 }}}

«Είναι στάσιμος πια ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20%, γιατί δεν πάει ούτε με βίντσι πλέον πιο πάνω, όπως λέμε και στο λιμάνι της Ελευσίνας. Και τα προβλήματα που δημιουργούνται από το τι λες, ο κ. Τσίπρας έχει παραγγείλει βελάδα και ψηλό καπέλο, όπως έκαναν παλιά οι πρωθυπουργοί, και έχει συνθέσει την κυβέρνησή του και τόσα άλλα. Αλλά το 20% δεν τον βοηθάει ούτε κυβέρνηση να σχηματίσει ούτε να ξεκολλήσει, γιατί παραμένει στάσιμος και οφείλει να αλλάξει τη συμπεριφορά του. Ταυτόχρονα, έχουμε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι τίποτε καλό δεν γίνεται σ’ αυτή τη χώρα, ότι όλα πάνε κατά διαόλου και όλες οι θανατηφόρες προβλέψεις του έχουν διαψευστεί. Και πλεόνασμα φτιάξαμε και για πρώτη φορά μετά τη δημιουργία αυτής της χώρας – όχι απλά μετά τη μεταπολίτευση – έχουμε ισοζύγιο πληρωμών θετικό και μια σειρά από άλλα πράγματα, όπως η αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες. Είναι δείγματα καλά όλα αυτά και έτσι τα εισπράττει και τα συνομολογεί και η διεθνής αγορά και ελπίζω, γιατί είμαι καλός Έλληνας και πατριώτης, την άνοιξη η χώρα να βγει στις αγορές και να δανειστεί κανονικά, όπως είχαν κάνει η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Δεν το θέλει αυτό ο κ. Τσίπρας. Γεννήθηκε για την καταστροφή και αυτός και οι ομοϊδεάτες του. Θέλουν την καταστροφή, το μπάχαλο της χώρας, για να επιπλεύσουν αυτοί. Αυτή είναι η μικροαστική κακομοιριά τους και η περιθωριακή τους αντίληψη για την κοινωνία και τις κοινωνικές ομάδες. Έτσι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπει φανταστικές νίκες και φανταστικές ομάδες. Θα υποστεί πανωλεθρία στις τοπικές εκλογές και θα χάσει και δήμους που είχε, γιατί του έχουν φύγει οι δήμαρχοι και έχουν πάει σε άλλα κόμματα. Ξέρω δύο στην περιφέρειά μου, τους οποίους δεν τολμάει να κατεβάσει, τον ένα γιατί διώκεται ή πρόκειται να διωχθεί και είναι υπό εισαγγελική έρευνα για ένα σωρό αδικήματα, παραβάσεις και αυθαιρεσίες. Ο άλλος έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει πάει σε άλλο κόμμα. Δεν μπορεί ένα κόμμα, σε μια εποχή όπου ο κόσμος στρέφεται προς ανεξάρτητες, ανοιχτές και τοπικού ενδιαφέροντος λύσεις όπως ο Καμίνης, ο Μπουτάρης, ο Σγουρός ή ο Κώστας Μπακογιάννης από την άλλη παράταξη, ο Αρναουτάκης… Υπάρχουν τέτοιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που θα κερδίσουν, γιατί είναι έτσι. Και αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να τους υποστηρίξει, γιατί δεν έχει τέτοιους. Όπου είχε την εξουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφάρμοσε το καθεστώς του, αυταρχικό και τυραννικό και δεν σεβόταν τους νόμους και δεν τους τηρούσε. Ήρθε η ώρα να το πληρώσουν. Μπορεί να πάει κανείς να παρανομεί, όταν κλέβουν τα λεφτά π.χ. από την ΕΥΔΑΠ και τα χρησιμοποιούν για παρανόμως διορισθέντες στο δήμο ημετέρους; Για την αρχή ότι «νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη», δηλαδή του κόμματος, της ηγεσίας και του κ. Τσίπρα; Δεν είναι νόμος ό,τι λέει ο κ. Τσίπρας και θα πρέπει να το συνηθίσουμε σιγά-σιγά αυτό ως ιδέα. Τελείωσε η πλάκα. Τώρα, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και αυτό δεν έχει καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα το καταλαβαίνει βαθμιαία, κάθε μέρα, όταν θα πέφτουν μία-μία οι σφαλιάρες.»

Για την τρόικα και τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση

«Η συμφωνία που περιμένουμε είναι θέμα ωρών. Το ποτήρι είναι μισογεμάτο. Γιατί έχουμε δυσκολίες; Γιατί υπάρχει η λεγόμενη εργαλειοθήκη (του ΟΟΣΑ), η οποία είναι μία ιστορία που ξεκίνησε από την κυβέρνηση Παπαδήμου και είχα σοβαρές ενστάσεις τότε που ζητήθηκε αυτή η έκθεση. Είναι μια έκθεση που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση από τον ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε για να είναι σύγχρονη η ελληνική οικονομία και να μην ξαναδημιουργήσει στο μέλλον ελλείμματα και υστερήσεις. Αυτή την έχει γράψει ένας υπάλληλος και θα δείτε, αν την πάρετε στα χέρια σας, ότι είναι ογκώδης και προτείνει 550 μέτρα και λέει στο εξώφυλλο ότι δεν εκφράζει απόψεις του Οργανισμού, γιατί δεν έχει συζητηθεί στα συλλογικά όργανα, αλλά είναι άποψη του συγγραφέα και συγκεκριμένα από κάποιον που γράφει κάτι και το υποβάλλει στους άλλους. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως γιατί αυτοί οι τύποι που αποτελούν τρόικα, για να διαιωνίσουν την παρουσία και το έργο τους, επέλεξαν να υιοθετήσουν την εργαλειοθήκη, η οποία, αν με ρωτήσετε εμένα αν είμαι υπέρ ή κατά, είμαι κατά του να συζητηθεί αυτήν την ώρα αυτό το πράγμα. Αν θέλαμε να συζητήσουμε αυτές τις 550 υποδείξεις με ψυχραιμία και προοπτική χρόνου, θα ήμουν π.χ. υπέρ κάποιων και εναντίον κάποιων άλλων. Π.χ. είμαι κατά της πρότασης για το γάλα.

Δεν υπάρχει εργασιακή πολιτική στην Ε.Ε. και δεν μπορούν να μας επιβάλλουν απόψεις για τα εργασιακά, από τη στιγμή που συζητώνται σε έναν κλειστό κύκλο, ακόμη και αν αυτός είναι η Επιτροπή. Θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει, διότι δεν έχει τελειώσει η συζήτηση.

Και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο. Ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός και υπεύθυνος για την κοινωνική κατάσταση στη χώρα θέλει να απαλύνει την κατάσταση διαφόρων κατηγοριών που έχουν πληγεί ιδιαιτέρως και ο Τόμσεν θέλει να είναι εξασφαλισμένος, διότι μπορεί να πάει άσχημα για λόγους που δεν εξαρτώνται από εμάς η κατάσταση. Π.χ. να γίνει μπάχαλο στην Ουκρανία, να ανέβει η τιμή του αερίου και να βρεθούμε με ακριβότερη ενέργεια. Δεν είναι εκτός πραγματικότητας αυτό. Τι λέει τώρα ο πρωθυπουργός; Ορθώς λέει ότι θέλουμε να βγούμε στις αγορές με την αξία μας και να βγούμε από το μνημόνιο; Κι όμως, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη τους που λένε ότι είναι Έλληνες δεν θέλουν να γίνει αυτό! Διότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία! Και είναι κληρονόμοι της κομμουνιστικής παράδοσης της χώρας, που θέλουν να δυστυχήσει ο λαός, να πεινάσει και να είναι άνεργος, για να πάρει τα όπλα και να αιματοκυλήσει τη χώρα. Αλλά είναι αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η επιλογή μας είναι ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ανάμεσα στην Ευρώπη και το μπάχαλο, τη Βενεζουέλα και την Αργεντινή. Είναι ανάμεσα στην ελεύθερη οικονομία και το σταλινισμό, την τρομοκρατία και τους τραμπούκους. Αυτές είναι οι επιλογές μας.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk