Οι τελικοί πίνακες του ΑΣΕΠ για διαθεσιμότητα δημοτικής αστυνομίας

Τους πίνακες των «διαθέσιμων» δημοτικών αστυνομικών, στο πλαίσιο της κινητικότητας του προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας κατήρτισε το ΑΣΕΠ. Ειδικότερα, αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης υπαλλήλων, ο πίνακας διάθεσης, ο πίνακας υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα και ο πίνακας απορριπτέων υπαλλήλων.

Τα ονόματα 2.722 δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι μετατάσσονται σε νέες θέσεις, καταγράφονται στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης που εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ.

Παραμένουν σε διαθεσιμότητα 407 δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες για τη μεταφορά τους σε άλλες υπηρεσίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το οκτάμηνο διαθεσιμότητας του προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας λήγει στις 23 Μαίου 2014.

Οι υπάλληλοι που μεταφέρονται ή μετατάσσονται σε νέες θέσεις επιμερίζονται σε δύο πίνακες διάθεσης, έναν με 1.859 ονόματα (36 υπάλληλοι προτάσσονται με κριτήριο τριτεκνίας και οι υπόλοιποι είναι 1.823), και έναν με 863 ονόματα (51 υπάλληλοι προτάσσονται με κριτήριο τριτεκνίας και οι υπόλοιποι είναι 812).

Έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής, όπως και ο πίνακας των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας που παραμένουν σε διαθεσιμότητα γιατί δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους.

Επισημαίνεται επίσης ότι 11 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί απορρίπτονται (οι 9 είναι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) λόγω έλλειψης τυπικών προσόντων ή των προϋποθέσεων για την τοποθέτησή τους στον κλάδο που επεδίωκαν (5 υπάλληλοι ΔΕ απορρίφθηκαν λόγω ορίου ηλικίας).

Αναλυτικά, οι πίνακες:

1. Πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας

2. Πίνακας διάθεσης

3. Πίνακας υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα διότι δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους.

4. Πίνακας απορριπτέων υπαλλήλων, διότι είτε δεν κατέχουν τυπικό απαιτούμενο προσόν, είτε δεν διαθέτουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής του επιδιωκόμενου κλάδου.

Τι λέει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Όπως τονίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τους πίνακες του ΑΣΕΠ επανατοποθετούνται 1.543 στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (Ελληνική Αστυνομία), 623 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (καταστήματα κράτησης), 144 στο υπουργείο Οικονομικών (γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων), 30 στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου) και 382 στο υπουργείο Εσωτερικών (υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης – «one stop shop» των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων).

Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση των τριμελών ειδικών υπηρεσιακών συμβουλίων των φορέων υποδοχής ώστε να οριστικοποιηθούν οι πίνακες διάθεσης. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την έκδοση των ατομικών πράξεων μετάταξης.

Το ΑΣΕΠ από την πλευρά του τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας κατήρτισε: α) πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, β) πίνακα διάθεσης, γ) πίνακα υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα διότι δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους και δ) πίνακα απορριπτέων διότι είτε δεν κατέχουν τυπικό απαιτούμενο προσόν είτε δεν διαθέτουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής του επιδιωκόμενου κλάδου.

«Η καταχώρηση αυτών που παραμένουν σε διαθεσιμότητα και αυτών που περιλαμβάνονται στον πίνακα απορριπτέων γίνεται με τον ΑΔΤ των υπαλλήλων, κατ’ εφαρμογή της 62/2004 Απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα»
, αναφέρει το ΑΣΕΠ.
Και συμπληρώνει: «Τονίζεται ότι, η μοριοδότηση των προσόντων των Δημοτικών Αστυνομικών και η κατάρτιση των σχετικών πινάκων κατάταξης και διάθεσης βασίζονται αποκλειστικά στα στοιχεία όπως ακριβώς απεστάλησαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού και τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της εξέτασης, όσων εξ αυτών εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη μετάταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία, στα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα, όπως αυτά απεστάλησαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα διατεθεί μέσω της κινητικότητας σε διάφορους φορείς και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι πίνακες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. και, όπως προβλέπεται, διαβιβάζονται για τις περαιτέρω ενέργειες στα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια για την έκδοση των τελικών πινάκων».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk