Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιούν το Σάββατο 22 Μαρτίου οι φαρμακοποιοί της χώρας προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, «ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση».
Τα φαρμακεία θα ανοίξουν και πάλι προσωρινά από αύριο Τρίτη προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων και των ασθενών.
Τη θέση ότι η προοπτική διάθεσης των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) και από χώρους εκτός φαρμακείων εγκυμονεί σοβαρότατες συνέπειες για τη δημόσια υγεία, εκφράζουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Μία τέτοια προοπτική, όπως σημειώνουν, καθιστά το φάρμακο εμπόρευμα, μακριά από κάθε ιατρική και επιστημονική ευθύνη.
Επίσης, οι γιατροί ζητούν τη διακοπή της «παράνομης πρακτικής της διαφήμισης ιατρικών υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα». Υπενθυμίζουν ότι κάθε διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών απαγορεύεται και αντίκειται στην ιατρική δεοντολογία και στην ηθική του ιατρικού λειτουργήματος.