Πάρε το πηδάλιο και πήγαινε… Διάστημα

Στη μάχη του διαστημικού τουρισμού θέλει να μπει δυναμικά η αμερικανική εταιρεία XCOR Aerospace. Κατασκευάζει ένα διθέσιο σκάφος, το Lynx, που θα πραγματοποιεί πτήσεις σε ύψος 120 χλμ από την επιφάνεια της Γης. Τα σύνορα της γήινης ατμόσφαιρας με το Διάστημα έχουν καθοριστεί στα 100 χλμ από την επιφάνεια του πλανήτη μας. Δίπλα στον πιλότο του Lynx θα κάθεται ένας επιβάτης που αφού θα λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση θα λειτουργεί ως συγκυβερνήτης του σκάφους.

www.youtube.com/watch?v=3a-l1tb1rPg

Στη μάχη του διαστημικού τουρισμού θέλει να μπει δυναμικά η αμερικανική εταιρεία XCOR Aerospace. Κατασκευάζει ένα διθέσιο σκάφος, το Lynx, που θα πραγματοποιεί πτήσεις σε ύψος 120 χλμ από την επιφάνεια της Γης. Τα σύνορα της γήινης ατμόσφαιρας με το Διάστημα έχουν καθοριστεί στα 100 χλμ από την επιφάνεια του πλανήτη μας. Δίπλα στον πιλότο του Lynx θα κάθεται ένας επιβάτης που, αφού θα λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση, θα λειτουργεί ως συγκυβερνήτης του σκάφους.

Το σκάφος βρίσκεται, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, στην τελική φάση των δοκιμών του και το 2016 θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις πτήσεις του. Για να εισέλθει κάποιος στο κόκπιτ του Lynx και να κάνει μια βόλτα στο Διάστημα θα πρέπει να καταβάλει 95 χιλιάδες δολάρια. Ηδη 200 άτομα έχουν σπεύσει να αγοράσουν εισιτήριο για μια πτήση με το Lynx.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk