Πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας είναι οι ποινές που θα αντιμετωπίσουν από την 1η Απριλίου 2014 οι βενζινοπώλες που δεν θα έχουν συνδέσει έως τις 31 Μαρτίου τα συστήματα εισροών-εκροών των πρατηρίων τους με τα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Μετά την παρέλευση της 31ηςΜαρτίου θα διεξάγονται στοχευμένοι έλεγχοι στα πρατήρια που κατά τις διασταυρώσεις διαπιστωθεί πως δεν συνδέθηκαν με την ΓΓΠΣ.

Οι έλεγχοι θα αφορούν αρχικώς στα πρατήρια Αττικής και Θεσσαλονίκης που είχαν ήδη την υποχρέωση να συνδεθούν μετά την 27 Αυγούστου 2013, αλλά για διάφορους λόγους δεν το έπραξαν.

Με το σύστημα εισροών – εκροών παρέχεται η δυνατότητα αδιάλειπτης μέτρησης της στάθμης του καυσίμου στις δεξαμενές του πρατηρίου, αλλά και η δυνατότητα σύγκρισης των ποσοτήτων των εξερχόμενων από τις αντλίες καυσίμων με τις αντίστοιχες ποσότητες των δεξαμενών σε πραγματικό χρόνο, με ταυτόχρονη ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.