Γ. Μιχελάκης: «Προτεραιότητα της χώραςη έξοδός της στις αγορές»

Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου ο υπουργός Εσωτερικών, μίλησε στον Βήμα fm για τη Χρυσή Αυγή, την τρόικα και το Μνημόνιο

Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τη Χρυσή Αυγή, την τρόικα και το Μνημόνιο.{{{ audio1 }}}

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

«Εμείς (στο ΥΠΕΣ) είχαμε την υποχρέωση της κινητικότητας 4.000 ατόμων έως το τέλος του μήνα. Ο στόχος αυτός έχει ξεπεραστεί με τη νομοθετική παρέμβαση και οι αιτήσεις που έχουν γίνει θα είναι πάνω από τις 4.000.»

Για το Μνημόνιο

«Δεν το ξέρω (αν θα υπάρξει και τρίτο Μνημόνιο). Πιστεύω ότι η χώρα έχει φτάσει στο σημείο πια να μπορεί να κοιτάζει με ελπίδα ότι οι θυσίες που έχει κάνει έχουν αποδώσει τα πρώτα απτά αποτελέσματα και τα αποτελέσματα αυτά θα έχουν, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα της χώρας να βγει στις αγορές, που είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα. Η προτεραιότητα της χώρας είναι να μπορεί να βγει στις αγορές, να μπορεί δηλαδή ως κανονική χώρα να κάνει ό,τι και οι άλλες κανονικές χώρες, να βγει και να δανειστεί. Πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που δίνουν τη δυνατότητα να βγούμε στις αγορές.»

Για τη Χρυσή Αυγή

«Είναι πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη (η ανεξαρτητοποίηση Αλεξόπουλου). Καταλαβαίνετε ότι ακόμη και στους κόλπους της Χρυσής Αυγής υπάρχει ένας προβληματισμός. Για μένα, αυτό που πρέπει να έχουμε ως μόνιμη επωδό και απάντηση στη Χρυσή Αυγή είναι ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα πολιτικό κόμμα εντός νόμου, για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όλα όσα κατηγορείται. Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση θα πρέπει να είναι πολιτική και την απάντηση, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τη δώσει η κοινωνία.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk